Domaća premijera: Mercedes X-klase

Luksuzni pikapovi ne zaobilaze ni Evropu. Prvi Mercedesov model ove klase stigao je u Srbiju. Nova X-klasa nudi premijum kabinu ali i sjajne off road karakteristike

Dugo očekivan ulazak Mercedesa u klasu pikapova konačno je ostvaren a prva X-klasa stigla je na naše tržište.

Premijera je održana na juče završenom sajmu automobila, gde je novi pikap privukao veliku pažnju posetilaca.

Nije tajna da je ovaj auto konstruisan na bazi Nissan Navare, s tim da je Mercedes u velikoj meri izmenio auto kako bi odgovarao karakteru i standardima trokrake zvezde.

Za početak, unutrašnjost je vrlo luksuzna a tu, pre svega, mislimo na kvalitet materijala, uključujući velike površine prekrivene mekom plastikom i eko-kožom kao što su tapacirunzi vrata i komandna tabla.

Osnovna varijanta “PURE” je predviđena za klasičnu robusnu upotrebu, “PROGRESSIVE” varijanta je za osobe koje imaju viši nivo zahteva po pitanju osećaja kvaliteta i komfora, dok verzija “POWER” predstavlja vrhunsku varijantu za urbani način života.

auto-magazin-srbija-mercedes-benz-x-class

Koliko je ovaj auto prilagođen Mercedesovim standardima dokazuje i uvođenje V6 dizelaša sa 259 konjskih snaga koji će biti dostupan sredinom ove godine.

X-klasu je moguće poručiti i sa poznatim motorima od 163 i 190 KS, koji se nalaze u verzijama X220d i X250d.

Kupci vozilu mogu dodati ukrasni ram, bočni cevasti ram, tvrdi krov za prtljažni deo, kao i veliki broj rešenja za prtljag i off-road upotrebu – koji su razvijeni i dizajnirani u Mercedesu.

Zahvaljujući širokom tragu točkova, oprugama i sistemu oslanjanja koji je prilagođen za komfornu vožnju tipičnu za Mercedes, spiralne opruge i interno ventilisane disk kočnice napred i nazad, X-Klasa nudi ne samo izuzetne off-road karakteristike već i sjajne performanse na drumu.

4MATIC pogon na svim točkovima uključuje redukciju kao i blokadu zadnjeg diferencijala. Oprema uključuje Active Brake Assist, Lane Keeping Assist i Traffic Sign Assist.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring