Po najnovijim standardima: Mazda CX-3

Mazda se potrudila da i najmanji SUV u gami, CX-3, bude ažuriran LED Matrix farovima, najnovijim bezbednosnim sistemima i čistim motorima

Mazda ništa ne prepušta slučaju i ne dozvoljava da njeni automobili budu zastareli, čak ni u najmanjoj meri, što nije slučaj sa drugim proizvođačima automobila.

auto magazin srbija nova mazda cx-3

Tako je na Salonu automobila u Njujorku predstavljena redizajnirana Mazda CX-3, koja je na tržištu od 2015. godine.

auto magazin srbija nova mazda cx-3

Iako je vrlo svež kao model, ovo je već drugo doterivanje Mazde CX-3. Evo šta su novine:

Za početak, tu je nova prednja maska koja izgledom podseća na veći CX-5. Nova je i Soul Red Crystal boja, a promenjen je i dizajn velikih alu-felni prečnika 18 inča.

auto magazin srbija nova mazda cx-3

Bilo je promena i u unutrašnjosti. Naslon za ruke na prednjim sedištima je sada standard; umesto klasične ručne kočnice ubačena je elektronska, sa auto-hold funkcijom.

auto magazin srbija nova mazda cx-3

Unapređen je i-ACTIVSENSE bezbednosni sistem koji uključuje i novu asistenciju za gradske gužve. Funkcioniše u kombinaciji sa automatskim menjačem, tako da je vozač manje izložen stresu u stani-kreni vožnji jer auto sam održava odstojanje od vozila ispred.

auto magazin srbija nova mazda cx-3

Potpuno novi su u LED Matrix farovi, koji sada imaju funkciju “preskakanja” snopom vozila ispred, odnosno, uključuju i isključuju samo određene LED elemente kako bi se obezbedila konstantna vožnja sa dugim svetlima ali tako da ne zaslepljuje druge učesnike u saobraćaju.

auto magazin srbija nova mazda cx-3

Svi motori ispunjavaju Euro 6d standarde. Najrigoroznije kriterijume ispunjava i SKYACTIV-D dizelaš sa smanjenom emisijom azotnih-oksida. Slična je priča i sa SKYACTIV-G benzincima.

auto magazin srbija nova mazda cx-3auto magazin srbija nova mazda cx-3auto magazin srbija nova mazda cx-3auto magazin srbija nova mazda cx-3auto magazin srbija nova mazda cx-3

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring