Ekskluzivno: nova Toyota Prius na prvim fotografijama

Toyota Prius četvrte generacije konačno je otkrivena. Prve fotografije na kojima se vidi potpuno otkriven automobil napravljene su u avionu tokom transporta na neki od važnih događaja. Možda čak i na putu ka Frankfurtu

Auto magazin je došao do ekskluzivnih fotografija na kojima se vidi najnovija “tojota prijus” bez kamuflaže.

Četvrta generacija prvog Tojotinog modela sa hibridnim pogonom će zvaničnu premijeru imati 8. septembra. Sudeći po priloženim fotografijama, dizajn novog “prijusa” je inspirisan “tojotom mirai” sa pogonom na vodonik.

Zanimljivo je da je auto praktično zadržao identičnu bočnu siluetu u odnosu na još uvek aktuelnu treću generaciju. Oni koji su ga videli uživo kažu da deluje veće. Za sada niko nije oduševljen zadnjim krajem koji je dizajniran prilično futuristički i nekonvencionalno.

auto magazin srbija toyota prius 2016

Najavljeno je i da će četvrta generacija “prijusa” biti dosta štedljivija u odnosu na treću. Zadržana je kombinacija 1,8 litarskog benzinca i elektro-motora, s tim što je ukupna snaga sistema povećana sa 136 na 150 “konja”.

Plag-in hibridna verzija sa većim baterijama će sa pogonom samo na struju moći da pređe oko 56 umesto dosadašnjih 18 kilometara.

auto magazin srbija toyota prius 2016

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring