Električni Jaguar I-PACE osvojio titulu Automobila godine 2019.

Potpuno električni Jaguar I-PACE osvojio je istorijsku trostruku nagradu za Svetski automobil godine, 2019 World Car Award.

Ne samo da je osvojio prestižne nagrade Svetski automobil godine i Svetski automobilski dizajn godine – što je jednako uspehu F-PACE-a u 2017. godini – takođe je dobio i nagradu za Zeleni automobil godine, World Green Car.

I-PACE je prvi model do sada koji je ovenčan sa sve tri nagrade, od njihovog ustanovljavanja pre 15 godina.

auto magazin srbija jaguar i paceOvo je najnovija pobeda za I-PACE, koju je na međunarodnom sajmu automobila u New Yorku dodelio panel od 86 novinara iz 24 zemlje, a koja dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je proglašen za Evropski automobil 2019. godine, čime potvrđuje svoj status najpoželjnijeg električnog vozila (EV) u svetu.

Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, I-PACE privlači nove kupce Jaguar brendu, za mnoge od kojih će to biti i njihov prvi EV – do danas, preko 11.000 klijenata je preuzelo vozilo u više od 60 zemalja širom sveta.

Njegova kombinacija performansi sportskih automobila, nultih emisija, izuzetne prefinjenosti i prave praktičnosti SUV-a čini I-PACE zanimljivim izborom u svom segmentu.

Dobitak nagrade Svetski automobilski dizajn za 2019. godinu, kao i svetski automobil godine i svetski zeleni automobil, pravo je priznanje za Iana Callum, direktora Jagur dizajna, koji je preuzeo nagradu u Njujorku.

auto magazin srbija jaguar i paceI-PACE poseduje najsavremeniju litijum-jonsku bateriju od 90 kWh i isporučuje domet do 292 milje ili 470 km (WLTP ciklus).  Može se puniti od 0-80% za samo 40 minuta (100kV DC), ili deset sati da bi se postiglo isto stanje napunjenosti kada se koristi kućna zidna kutija (7kW AC) – idealno za punjenje preko noći.

Komplet pametnih tehnologija za optimizaciju dometa takođe uključuje sistem za predkondicioniranje baterija: kada se uključi u I-PACE automatski će podići (ili smanjiti) temperaturu baterije kako bi se maksimalno povećao domet vožnje.

I-PACE je takođe zaradio pet zvezdica Euro NCAP testu.  Konstrukcija karoserije obezbeđuje visok nivo zaštite putnika, a dopunjena je tehnologijama dizajniranim da zaštite druge učesnike u saobraćaju i pešake, uključujući i pokretnu haubu i autonomno kočenje u slučaju hitnosti sa detekcijom pešaka i biciklista.

I-PACE je primio 62 nagrade otkako je lansiran pre nešto više od godinu dana, uključujući Europski automobil godine, Nemački, Norveški i Britanski automobil godine, BBC TopGear magazin EV godine, i Kineski zeleni automobil godine.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring