Auto magazin

Električni Jaguar I-PACE osvojio titulu Automobila godine 2019.

Električni Jaguar I-PACE osvojio titulu Automobila godine 2019.
19.04.2019.

Potpuno električni Jaguar I-PACE osvojio je istorijsku trostruku nagradu za Svetski automobil godine, 2019 World Car Award.

Ne samo da je osvojio prestižne nagrade Svetski automobil godine i Svetski automobilski dizajn godine – što je jednako uspehu F-PACE-a u 2017. godini – takođe je dobio i nagradu za Zeleni automobil godine, World Green Car.

I-PACE je prvi model do sada koji je ovenčan sa sve tri nagrade, od njihovog ustanovljavanja pre 15 godina.

auto magazin srbija jaguar i paceOvo je najnovija pobeda za I-PACE, koju je na međunarodnom sajmu automobila u New Yorku dodelio panel od 86 novinara iz 24 zemlje, a koja dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je proglašen za Evropski automobil 2019. godine, čime potvrđuje svoj status najpoželjnijeg električnog vozila (EV) u svetu.

Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, I-PACE privlači nove kupce Jaguar brendu, za mnoge od kojih će to biti i njihov prvi EV – do danas, preko 11.000 klijenata je preuzelo vozilo u više od 60 zemalja širom sveta.

Njegova kombinacija performansi sportskih automobila, nultih emisija, izuzetne prefinjenosti i prave praktičnosti SUV-a čini I-PACE zanimljivim izborom u svom segmentu.

Dobitak nagrade Svetski automobilski dizajn za 2019. godinu, kao i svetski automobil godine i svetski zeleni automobil, pravo je priznanje za Iana Callum, direktora Jagur dizajna, koji je preuzeo nagradu u Njujorku.

auto magazin srbija jaguar i paceI-PACE poseduje najsavremeniju litijum-jonsku bateriju od 90 kWh i isporučuje domet do 292 milje ili 470 km (WLTP ciklus).  Može se puniti od 0-80% za samo 40 minuta (100kV DC), ili deset sati da bi se postiglo isto stanje napunjenosti kada se koristi kućna zidna kutija (7kW AC) – idealno za punjenje preko noći.

Komplet pametnih tehnologija za optimizaciju dometa takođe uključuje sistem za predkondicioniranje baterija: kada se uključi u I-PACE automatski će podići (ili smanjiti) temperaturu baterije kako bi se maksimalno povećao domet vožnje.

I-PACE je takođe zaradio pet zvezdica Euro NCAP testu.  Konstrukcija karoserije obezbeđuje visok nivo zaštite putnika, a dopunjena je tehnologijama dizajniranim da zaštite druge učesnike u saobraćaju i pešake, uključujući i pokretnu haubu i autonomno kočenje u slučaju hitnosti sa detekcijom pešaka i biciklista.

I-PACE je primio 62 nagrade otkako je lansiran pre nešto više od godinu dana, uključujući Europski automobil godine, Nemački, Norveški i Britanski automobil godine, BBC TopGear magazin EV godine, i Kineski zeleni automobil godine.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Besplatni servis Auto magazina

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Nesto se meni ovde ne dopada, ali nisam siguran sta. Mozda mi eksterijer ne ide [...]

Najprodavaniji auto na svetu bez dizel agregata. Izgleda dizeli lagano odlaze u istoriju. [...]

Odavno nisam video unutrasnjost koja me je toliko odusevila, kao oldtajmer. [...]

Citroen C5 2.gen će privući vozače svojim dizajnom, modernom tehnologijom, uglavnom bogatom opremom, udobnošću vožnje [...]

Poptuno nepotrebna stvar. Ne znam zašto trošiti resurse na ovao. Inače na ulazak 5G tehnologije [...]

Pozz,, Iamam problem sa mercedesom A clase 2005g. Auto ima ugradjen alarmi do sjuce je sve bilo [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »