Evropska Kia Optima spremna za Frankfurt

Prelepi prototip modela "kia optima" koji je prikazan u karavan verziji na žalost neće ućiu proizvodnju kako ne bi predstavljao konkurenciju modelu "sorento"

Iako smo o novoj “kiji optimi” pisali u nekoliko navrata, počevši od prototipa pa sve do američke verzije, evropski model je ostao u tajnosti prilično dugo.

Premijera evropske varijante je takođe zakazana za Salon automobila u Frankfurtu a par nedelja ranije u medijima su se našle i konkretne specifikacije.

auto magazin kia optima 2016

Kao što možete da vidite iz priloženih fotografija, auto se donekle razlikuje u odnosu na američki model koji je predstavljen u aprilu na Salonu automobila u Njujorku.

Drugačiji su branici kao i struktura svetlosnih grupa koji ispunjavaju evropske norme. Sudeći po podacima koje su objavili neki evropski mediji, “kia optima” će u baznoj verziji biti dostupna sa 1,7 dizelašem od 141 KS i 340 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

auto magazin kia optima 2016

Standard će biti šestostepeni manuelni ili sedmostepeni automatski menjač sa dve lamele. Trebalo bi da bude dostupna i sportska “optima GT” sa 2,0 turbo-benzincem koji u američkoj verziji postiže okruglo 250 “konja” i 352 Nm.

Na žalost, od prelepog karavana koji je prikazan kao prototip pod nazivom “sportspejs koncept” neće biti ništa. Stav Kije je da bi takav model u velikoj meri oduzeo kupce velikom SUV-u “sorentu”.

auto magazin kia optima 2016

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring