Auto magazin

Ovako bi mogao da izgleda novi Renault Koleos

Ovako bi mogao da izgleda novi Renault Koleos
20.08.2015.

Reno se uveliko priprema da javnosti u skorije vreme predstavi gotovo kompletno obnovljenu gamu. Nakon “espasa” i “talismana” u septembru ćemo imati priliku da premijerno vidimo i novi “megan” četvrte generacije a nedugo zatim i novi “koleos”.

Doduše, “koleos” je najavljen tek za sledeću godinu pa su mnogi ljubitelji automobila vični dizajnerskim programima bili skloni da naprave render mogućeg izgleda druge generacije većeg Renoovog SUV modela.

Među njima je i umetnik koji se potpisuje kao Cavalino a koji je render napravio na osnovu fotografija postojećih modela ali i špijunskih snimaka druge generacije “koleosa”.

auto magazin renault koleos render

Sam dizajn nećemo komentarisati s obzirom da nisu u pitanju zvanične fotografije. Jedno je sigurno – “koleos II” će i dalje biti Renoova varijanta “nisana ikstrejl”, kao što je to i do sada bio slučaj.

U odnosu na “kadžar”, “koleos” će biti značajno veći sa dužinom od preko pet metara, dok je “koleos” dug 4.45 metara. Takođe, Reno razmatra i varijantu “koleosa” sa sedam sedišta, mada se još uvek rade istraživanja tržišta kako se ne bi pokvario posao novom “espasu”, koji se takođe prodaje sa tri reda sedišta.

Reno je već objavio da će se novi “koleos” prodavati u Aziji i Australiji, dok se o Evropi još uvek razmišlja. Drugim rečima, postoji mogućnost da taj model uopšte ne bude komercijalizovan na Starom kontinentu, s obzirom na ne baš sjajnu prodaju prethodne generacije i veliku konkurenciju drugih brendova u tom segmentu.

Novi “koleos”je zapravo potpuno razvijen u Kini gde će se i proizvoditi za potrebe lokalnog tržišta. Takođe, očekuje se da će isti model ali sa Samsungovim znakom silaziti i sa proizvodnih traka u Južnoj Koreji, gde bi, kao i do sada, trebalo da nosi oznaku “samsung QM5”.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android