Auto magazin

Ovako bi mogao da izgleda novi Renault Koleos

Ovako bi mogao da izgleda novi Renault Koleos
20.08.2015.
Evropa je pod znakom pitanja

Druga generacija modela Renault Koleos će prvenstveno biti namenjena Aziji i Australiji, dok je Evropa kao potencijalno tržište još uvek neizvesna

Reno se uveliko priprema da javnosti u skorije vreme predstavi gotovo kompletno obnovljenu gamu. Nakon “espasa” i “talismana” u septembru ćemo imati priliku da premijerno vidimo i novi “megan” četvrte generacije a nedugo zatim i novi “koleos”.

Doduše, “koleos” je najavljen tek za sledeću godinu pa su mnogi ljubitelji automobila vični dizajnerskim programima bili skloni da naprave render mogućeg izgleda druge generacije većeg Renoovog SUV modela.

Među njima je i umetnik koji se potpisuje kao Cavalino a koji je render napravio na osnovu fotografija postojećih modela ali i špijunskih snimaka druge generacije “koleosa”.

auto magazin renault koleos render

Sam dizajn nećemo komentarisati s obzirom da nisu u pitanju zvanične fotografije. Jedno je sigurno – “koleos II” će i dalje biti Renoova varijanta “nisana ikstrejl”, kao što je to i do sada bio slučaj.

U odnosu na “kadžar”, “koleos” će biti značajno veći sa dužinom od preko pet metara, dok je “koleos” dug 4.45 metara. Takođe, Reno razmatra i varijantu “koleosa” sa sedam sedišta, mada se još uvek rade istraživanja tržišta kako se ne bi pokvario posao novom “espasu”, koji se takođe prodaje sa tri reda sedišta.

Reno je već objavio da će se novi “koleos” prodavati u Aziji i Australiji, dok se o Evropi još uvek razmišlja. Drugim rečima, postoji mogućnost da taj model uopšte ne bude komercijalizovan na Starom kontinentu, s obzirom na ne baš sjajnu prodaju prethodne generacije i veliku konkurenciju drugih brendova u tom segmentu.

Novi “koleos”je zapravo potpuno razvijen u Kini gde će se i proizvoditi za potrebe lokalnog tržišta. Takođe, očekuje se da će isti model ali sa Samsungovim znakom silaziti i sa proizvodnih traka u Južnoj Koreji, gde bi, kao i do sada, trebalo da nosi oznaku “samsung QM5”.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

NE verujem da će puno postići, pre je neko vrdanje, da zaobiđu stroge propise i [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad