Hedonizam za čula ukusa i mirisa: illy kafa

Ako se za neku namirnicu sa sigurnošću može reći da se slaže sa vožnjom, to je kafa. Ako ste hedonisti i volite da uživate samo u najboljem, imamo preporuku za vas. Predstavljamo vam jednu od najkvalitetnijih kafa na našem ali i evropskom tržištu - Illy kafu

Kompaniju Illy je 1933. godine osnovao Frančesko Illy, a tradiciju je nastavio njegov sin Ernesto. Današnji predsednik je Andrea Illy, čime su održali tradiciju u tome da firma bude porodična, iako je narasla na globalne razmere.

Illy kafa prži se u tri najčešća oblika: normal, tamno pržena i bez koefeina.

Illy ima tradiciju od preko 80 godina, postojanja i proizvodnje isključivo espresso kafe. Illy je pronašao put do zadovoljnih klijenata koji mogu uživati u mešavini 100% arabike u preko 140 zemalja sveta.

Limenka se tradicionalno koristi još od početka proizvodnje, dok se tek sredinom sedamdesetih došlo do saznanja zašto je taj način pakovanja najbolji. Shvaćeno je da samo on doprinosi tome da kafa dobije svoj pravi ukus.

illy 1

Kafa kao biljka ima 2 vrste koje rastu u svetu:

Robusta

koja se uzgaja na nižim nadmorskim visinama, lošijeg je kvaliteta i sa većim postotkom kofeina, izražene gorčine sa ukusom gume, paljevine.

Arabica

karakteriše je uzgoj na višim nadmorskim visinama zbog čega je teže uzgajati. Glavne prednosti su nizak postotak kofeina, te izbalansiran odnos citrusnih nota i gorčine uz aromu: voća, čokolade, karamele, itd.

illy 6

Glavne karakteristike Illy kafe su da je to 100% arabika kafa – mešavina devet vrsta najbolje uzgajane i izabrane kafe (kafa se bere sa devet lokacija u svetu, a Brazil je prisutan u najvećem procentu, oko 60%). Izbor kafe se vrši zrno po zrno.

Ima do četiri puta manje kofeina od ostalih kafa na tržištu, pa je samim tim zdravija po srce. Ima jedinstveno pakovanje pod pritiskom gasa koji ne dopušta gubitak kvaliteta ukusa i mirisa, bez obzira na vremenske uslove.

Koristeći 6,8 grama kafe za jedan espreso uvek dobijete izvrstan espreso. Kafa je hlađena nakon pečenja hladnim vazduhom, pa ne oksidira i ne gubi na masi.

illy 3

Illy kafa je dostupna u horeka pakovanju (za hotele, restorane i kafiće), zatim u okviru office programa MITACA (za sve one koji na poslu žele da piju najbolji espresso) i  u okviru Illy HOME programa.

Mi ćemo vam ovaj put detaljnije predstaviti kućni program.

illy

Varijacije su razne, postoje već tradiocionalna pakovanja od 250 grama (obavezno u hermetički zatvorenoj konzervi), u raznim oblicima: kafa u zrnu, mlevena kafa, filter kafa, instant kafa i kafa u kapsulama za kućnu upotrebu – iperespresso MIE kapsule sa pratećim aparatima koji daju mogućnost pripreme savršene kafe (X7, X9 i Y3) bez ikakvog predznanja o pravilnom spremanju espressa koje je neophodno za ručno pravljenje.

 

X7-1_front_rossa_copia_low_res_hiX8 Macchina Iperespresso Home

Illy je veoma veliku pažnju posvetio segmentu kafa za kuću. Zašto uživati u najboljoj kafi samo u lokalima, kada to iskustvo možete podeliti i sa svojim prijateljima i porodicom.

Y3 Macchina Iperespresso HomeX9 Macchina Iperespresso Home

Kafa postoji za kućnu upotrebu u svim oblicima:

 

illy 5

Illy kafu vrlo lako možete nabaviti u Srbiji.

Sapori Group je generalni uvoznik i distributer Illy kafe kao i celokupnog asortimana iz Illycaffe grupacije. Preko četrnaest godina su prisutni na tržistu kao jedna od vodećih firmi u segmentu Office, Home&retail-a. i Ho.Re.Ca.

Pored Illy kafe, zastupaju i Riedel čaše, Dammann čajeve, Chiavalon maslinovo ulje, kao i Nuova Simonelli profesionalne kafe aparate.

Sapori Group se nalazi u Novom Beogradu, u Bulevaru Zorana Đinđića 48b. Broj telefona za sve informacije je +381(11) 22 83 200.

illy

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring