Honda Civic Type R prodata prvog dana sajma

Nije bilo teško za pogoditi da će Honda Civic Type R biti prodata već prvog dana sajma automobila. Najbrži Civic sa 320 KS ujedno je bio i jedan od najatraktivnijih modela na sajmu

Najatraktivniji Hondim model na ovogodišnjem BG Car Show svakako je Civic Type R. Kao što smo i očekivali, auto je odmah prodat, već prvog dana sajma.

Type R 3

Dvolitarski turbo-benzinac naslednik je motora prethodne generacije i sada raspolaže sa ukupno 320 KS i 400 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h za 5,8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 272 km/h.

Type R 2

Na stazi Nurburgring je Civic Type R upisan kao najbrži automobil sa pogonom na prednje točkove, gde je, sa vremenom od 7 minuta i 43,8 sekundi, preuzeo titulu Golfa GTI Clubsport S.

Type R

Ipak, važno je naglasiti da Civic Type R, pored svih sportskih karakteristika, jeste i praktičan porodični automobil za svaki dan.

Type R 5

Njegova kabina nudi dovoljno prostora za putnike i napred i pozadi, a tome doprinosi i veliko međuosovinsko rastojanje od 2.699 mm. Prisutan je veliki broj pregrada, a tu je i prtljažnik od 420 litara.

Cena Honde Civic Type R počinje od 42.990 evra sa PDV-om.

IMG_0954

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring