Volvo XC60 automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover

Na prigodnoj svečanosti, održanoj 23. marta u okviru pratećeg programa BG Car Show, proglašeni su laureati ovogodišnjeg izbora za automobil godine u Srbiji, a među nagrađenima je i Volvo XC60 nove generacije, koji je poneo titulu Automobil godine 2018. u Srbiji u kategoriji SUV/krosover.

U ocenjivanju nakon tri zvanična test dana koji su održani u Vršcu i brojnih dodatnih test vožnji, Volvo XC60 je stekao 134 poena, 16 više od drugoplasiranog modela Alfa Romeo Stelvio i 21 poen više od trećeplasiranog Nissana X-Trail.

U ovogodišnjem radu žirija učestvovalo je 13 novinara, koji su ocenjivali 15 najvažnijih karakteristika kandidovanih automobila.

Volvo XC60 je u startu bio među favoritima već i zbog toga što je u prošloj i ovoj godini dobio brojne nagrade u Evropi i svetu: recimo, proglašen je najbezbednijim vozilom u svojoj klasi na čuvenim Euro NCAP testovima.

Volvo na BG CAR SHOW 2018

Jedan od najbezbednijih ikada napravljenih Volvo automobila opremljen je najnovijom tehnologijom koja je razvijena da pomogne vozačima, kako bi zaštitila njih, putnike u vozilu i druge učesnike u saobraćaju. Uz to, ima i sistem za ublažavanje rizika od sudara.

Nagrada Euro NCAP za XC60 usledila je nakon što je ovaj luksuzan SUV nominovan za automobil godine 2017-18 u Japanu.

XC60 je takođe osvojio prestižnu nagradu u Velikoj Britaniji – 2017 Car Tech – za najbezbedniji automobil, najbolju bezbednosnu tehnologiju i najbolji satelitski navigacioni sistem.

Ovenčan je i priznanjem najprestižnijeg luksuznog modela godine 2017. u SUV kategoriji u Velikoj Britaniji. Nosilac je i nagrade Svernoameričko svestrano upotrebljivo i van vozilo godine 2018.

Volvo XC60 je jedna od atrakcija ovogodišnje sajamske manifestacije DDOR BG CAR SHOW. Ovlašćeni uvoznik i serviser, kompanija Grand Motors, upravo za ovu izložbu odredila je specijalne, promotivne cene za nekoliko verzija ovog prestižnog vozila.

XC60 D3 Business moguće je poručiti za 38.990 evra (u dinarskoj protivvrednosti sa svim dažbinama), dok je u varijanti XC60 D4 AWD AT Business, po ceni od 46.990 evra, dostupno još samo desetak vozila za brzu isporuku.

Volvo XC60_BG CAR SHOW 2018

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring