Honda CRF1000L Africa Twin

Honda je potvrdila - legendarni model ovog proizvođača u sasvim novom ruhu biće u prodaji širom planete do kraja 2015. godine

Sinonim za Hondine motocikle svakako je model “afrika tvin”. Prva verzija nastala je na bazi četvorostrukog osvajača Pariz-Dakar relija “NXR-750” davne 1988. sa V tvin motorm od 650 ccm i 56 KS i ocnakom “XRV650 afrika tvin”. Prestao je da se proizvodi 2003. godine, a do tada je stekao stotine hiljade poklonika.

Auto  magazin XRV650 Africa Twin

Povratak ovog modela fabrika objavljuje na sva zvona. Još na Salonu motocikala u Milanu prošle godine prikazana je zamaskirana verzija novog modela, a svi tehnički podaci ostali su pod velom tajne.

Nedavno je fabrika pustila tizer slike “afrike tvin” koja će u prodaji pojaviti do kraja godine (a ne na jesen kako je ranije planirano).

Auto magazin CRF1000L Africa Twin

Honda je i dalje vrlo škrta sa podacima a ono što se zna je da će paralelni tvin motor imati zapreminu od 1000 ccm, dvostruko kvačilo, LCD ekran, Nisinov ABS sistem i ozbiljne of-roud mogućnosti. Za sada, još uvek nije najavljena ni okvirna cena nove “afrike tvin”.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring