Jaguar i Land Rover otvaraju fabriku u Poljskoj ili Slovačkoj

Poljska i Slovačka su zemlje finalisti u izboru Jaguara i Land Rovera za otvaranje potpuno nove fabrike.

Jaguar i Land Rover imaju ozbiljne planove za proširenje proizvodnje a za tako nešto će im biti potrebna potpuno nova fabrika na lokaciji koja donosi najpovoljnije uslove poslovanja.

Do sada su već potpisali ugovor sa kompanijom Magna Štajer iz Graca za proizvodnju vozila u Austriji a sada je došao na red izbor lokacije za novi proizvodni pogon.

Konačna odluka o mestu na kom će se nalaziti fabrika će biti doneta uskoro a cilj je da se proizvede oko 350.000 “jaguara” i “lend rovera” u 2019. godini samo u ovoj fabrici.

Ukoliko odluka padne na Poljsku, predsevnik vlade ove zemlje, Januš Pječocinski, izjavio je da će to biti najveća investicija u autoindustriji njegove zemlje.

Uz ove dve fabrike, Jaguar i Land Rover su oktobra prošle godine su otvorili fabriku u Kini, gde je planirana proizvodnja oko 130.000 vozila godišnje.

U planu je otvaranje još jedne fabrike sledeće godine i to u Brazilu, a razmatra se perspektiva proizvodnje automobila i u Meksiku. Odluka o otvaranju još jedne fabrike i to u SAD-u biće doneta tokom 2018. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring