BMW Concept Path 22

Izgleda da nemačkim dizajnerima ne manjka ideja, pa su nam predstavili još jedan veoma retro koncept, namenjen ljubiteljima surfa

Nakon retro sportiste “koncepta 90”, nemačke verzije američkog kastom putnog motora “koncept 101” BMW je predstavio jos jedan koncept – “pat 22” (Path 22).

Ovaj model baziran je na “R najn T” modelu, a specijalno je izrađen za festival Wheels & Waves, koji, kako mu i samo ime kaže objedinjuje kastom motocikle i surf.

Auto magazin BMW concept Path 22 (2)

Za izradu ovog motora angazovana su dvojca umetnnika; Niko Sklejter (Nicolai Sclater) britanski umetnik koji pored se pored izrade motocikala, bavi i kastimizacijom kaciga, jakni ali i slikanjem i Mejson Dajer, (Mason Dyer) Amerikanac koji je posebno za ovaj motocikl izradio dve unikatne surf daske.

Pored izuzetnog dizajna, “pat 22” opremljen je Akrapovič izduvnim sisteom, Olins i Žil Tuling (Gilles Tooling) elementima, ručno izrađenim kožnim sedištem. Za instrumente je bila zadužena firma Moto Gedžet, a naravno deo opreme je i nosač za dasku za surfovanje.

Rezultat ove umetničke igrarije je zanimljiv retro motocikl, po ugledu na modele iz pedesetih godina prošlog veka, koji bi sigurno poželeli mnogi ljubitelji motocikala, čak iako nisu surferi

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring