Auto magazin

Honda osvojila Red Dot nagrade za dizajn

Honda osvojila Red Dot nagrade za dizajn
01.04.2021.

1

Hondin novi, hibridni Jazz i Jazz Crosstar modeli kao i Forza 750 skuter nagrađeni su veoma cenjenim Red Dot nagradama za 2021. u kategoriji „Dizajn proizvoda“. Ova međunarodno čuvena priznanja daju se samo najkvalitetnijim proizvodima koji se ističu dizajnom proizvoda, brenda i komunikacije.

Godišnje Red Dot nagrade dodeljuje žiri od 50 međunarodnih stručnjaka koji testiraju, ocenjuju i diskutuju o svakom novom izuzetnom dizajnu i inovaciji. Kriterijumi za ocenjivanje preispituju se i prilagođavaju svake godine tako da budu odraz najnovijih tehničkih, društvenih, ekconomskih i ekoloških zahteva.

Jazz e:HEV i Jazz Crosstar e:HEV uklapaju se u Hondinu posvećenost stoprocentnoj elektrifikaciji njenih evropskih modela do 2022. Jazz je dizajniran tako da doprinese Hondinoj filozofiji „Ju no bi“, koja priznaje lepotu u svakodnevnim predmetima, vremenom dovedenih do toga da budu još lepši i ergonomički više zadovoljavajući za upotrebu. Dizajn modela Jazz takođe primenjuje Hondin razvojni princip „Čovek maksimalno, mašina minimalno“ (M/M), zasnovan na uverenju da je svrha tehnologije i dizajna da služi potrebama vozača i putnika. Rezultat je automobil koji kombinuje funkcionalnost i upotrebljivost, izražene kroz inovativne elemente kao što su Magična vodootporna sedišta, a opet zadržava elegantan i moderan izgled.

Gruba Crosstar varijanta stvorena je kako bi proširila privlačnost modela, predstavljajući model više u SUV-stilu, orijentisan prema onima sa aktivnim stilom života. Snažnija pojava potiče od smelog dizajna prednje maske po kojoj se razlikuje, jake crne lajsne i stilskih bočnih pragova i krovnih šina. Specifični Crosstar točkovi koji se šire prema rubu utiču na robusniji sveukupni vizuelni efekt.

Lansiran u jesen 2020, potpuno novi Honda Forza 750 kruniše slavnu Forza liniju luksuznih skutera koji kombinuju „GT“ nivoe komfora i pojave na drumu sa sportskim, agilnim performansama u izuzetno stilskom, vrhunskom paketu. Novi predvodnik linije Forza nije izuzetak, sa otmenom i prostranom stilizacijom koje nudi mnogo prostora za noge i zaštite od vetra za komforno krstarenje velikom brzinom, zajedno sa odličnom aerodinamičnošću zahvaljujući elegantnom dizajnu prednjeg kraja i vitkom zadnjem delu. Ujedno je dizajniran za upotrebu u gradu, sa stabilnim rukovanjem i lakim ubrzanjem zahvaljujući dvocilindarskom motoru od 745 kubika sa visokim brojem obrtaja i efikasnom potrošnjom goriva.

Klasična Forza specifikacija puna elemenata obuhvata višestruke modove vožnje, Honda izbornu kontrolu obrtnog momenta, Hondin u motociklizmu jedinstveni menjač sa dvojnim kvačilom (DCT) i puno LED osvetljenje. Mala visina sedišta od 790mm, 22 litra prtljažnog prostora ispod sedišta – dovoljno za smeštaj pune kacige – i USB-C utičnicu za punjenje pojačavaju svakodnevnu upotrebljivost.

Ove najnovije počasti slede druge nedavne uspehe Honde što se tiče Red Dot nagrada, što naglašava Hondinu posvećenost stvaranju divnih proizvoda koji su dizajnirani bez kompromisa. Godine 2020, Honda e dobila je najveću nagradu, „Best of the Best“, i bila prepoznata zajedno sa CBR1000RR-R Fireblade SP supermotociklom – koji je bio Hondin prvi motocikl osvajač Red Dot nagrade. Ovo prati prethodne uspehe, uključujući Honda S2000 godine 2001, Civic godine 2006, I European Accord Tourer godine 2008.

Honda Jazz stiže u Srbiji u maju mesecu, dok je Forza 750 već stigla.
Više informacija na honda-srbija.rs ili u Honda prodajnim salonima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]