Hyundai ST1 je dostavnjak kao iz SF filmova

Čelični točkovi, neobojena plastika, prednji deo u stilu Starije, a pozadi čista pragmatičnost...

Hyundai ponovo iznenađuje sa novim modelom. Ovaj put je reč o ST1. Nazvanom “Servis Tip 1”. To je potpuno električni transporter koji s prednje strane izgleda kao Staria, dok se pozadi može personalizovati prema različitim zahtevima kupaca.

Tehnički podaci? Nema ih. Tipično za Hyundai, prva objava se odnosi samo na spoljni dizajn. Dakle, znamo samo da je ST1 isključivo električno pogonjen i razvijen za mala preduzeća u Južnoj Koreji. Biće ponuđen kao običan teretni transporter, hladnjača i osnovno šasija sa kabinskim delom za vozača.

hyundai-st1

Hyundai tvrdi da je sarađivao s lokalnim dostavnim firmama kako bi saznao koje zahteve imaju za transporter. Radni konj, koji stoji na čeličnim točkovima i opremljen je neobojenim branikom, ipak je zadržao futuristički dizajn Starije. Slično kao kod modela Kona EV-a, priključak za punjenje se nalazi na prednjoj strani, desno od malog usisnog otvora.

Proizvođač tvrdi da je ST1 razvijen sa ciljem olakšavanja utovara i istovara robe zbog niže visine. Iako izgleda kao kutija na točkovima, gornji prednji spojler ima ulogu aerodinamične efikasnosti. Čak je i nezgrapno kućište koje povezuje kabinu s tovarnim prostorom dizajnirano kako bi omogućilo bolji protok vazduha.

hyundai-st1

Svi detalji i cene će biti objavljeni u prvoj polovini 2024. godine, pre nego što ST1 krene u prodaju tokom godine u Južnoj Koreji. Hyundai namerava, nakon lansiranja na domaćem tržištu, da ST1 prodaje i u drugim delovima sveta.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring