Ineos Grenadier Quartermaster Chassis Cab: spreman za teške zadatke

Za one koji su se pitali šta će da voze komunalne i hitne službe po prestanku proizvodnje originalnog Land Rover Defendera, evo odgovora.

Posle modela Grenadier (koji dolazi u verzijama Station ili Utility), Grenadier Quartermaster pikapa i električnog Fusiliera, Ineos Automotive sada predstavlja Chassis Cab, koji je razvijen paralelno sa Quartermasterom i trebalo bi da pruži kombinaciju terenskih sposobnosti i univerzalnosti u transportu tereta u svojoj klasi.

Ineos Grenadier Quartermaster Chassis Cab

Sa 3.227 milimetara, Chassis Cab za petočlanu posadu ima istu dužinu međuosovinskog rastojanja kao i standardni Quartermaster. Međutim, iza putničkog prostora, ovaj novi model sa dvostrukom kabinom ima golu šasiju koja bi trebalo da ponudi širok spektar opcija za nadogradnju. Vučna sposobnost od 3.500 kilograma dodatno proširuje potencijalne mogućnosti upotrebe.

Model se proizvodi u francuskom Hambachu. Proizvodni pogon nekadašnje Smart fabrike preuzeo je proizvođač u januaru 2021. godine od Mercedes-Benza. Chassis Cab se proizvodi na istoj proizvodnoj liniji kao i drugi modeli Grenadiera.

Ineos Grenadier Quartermaster Chassis Cab

Tehnički, nema velikih iznenađenja. Osim već pomenute šasije, ima reduktor blokadu sva tri diferencijala. Što se tiče motora, na raspolaganju je 3,0-litarski redni šestocilindarski motor sa turbo punjačem, poreklom iz BMW-a, u benzinskoj ili dizel varijanti, koji putem osmostepenog automatskog ZF menjača pokreće sva četiri točka.

Još uvek nije poznato kada možemo očekivati lansiranje na tržište i koje cene Ineos Automotive predviđa za ovaj novi model.

Ineos Grenadier Quartermaster Chassis Cab

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring