Zaboravljeni koncept: Rinspeed Aliporta

Neki se možda sećaju imena Rinspeed. Godinama je bio povezan sa Ženevskim auto-salonom, gde su pod tim imenom predstavljane ekscentrične i jedinstvene kreacije širom sveta. Jedna od njih je električni Lotus, koji je u stilu Džejms Bonda mogao da vozi pod vodom.

Rinspeed je švajcarski proizvođač automobila, osnovan 1979. godine od strane Franka M. Rinderknechta, koji danas ima malo manje snage. Baš kao i sam Ženevski auto-salon, koji je ove godine ponovo oživeo, ali je na neki način samo senka pnoga što je nekada bio.

Ipak, 1981. godina bila je zlatno doba za Ženevski auto-salon. I Rinspeed je iskoristio tu priliku predstavljajući Aliporta. Automobil je baziran na prvoj generaciji Golfa GTI i koji je izazvao DeLorean DMC-12, takođe predstavljen iste godine svetskoj javnosti.

Rinspeed Aliporta

Vrata koja su se otvarala na gore bila su obeležje automobila iz 1980-ih, ali nisu bila nova u industriji: inspiracija je potekla od Mercedes-Benz 300 SL iz 1950-ih godina. Ipak, bila su svojevrstan element koji je fascinirao javnost i ostao u sećanju. Aliporta je to želeo da naglasi već svojim imenom, a još jedna očigledna karakteristika bili su farovi.

Na prednjem delu, Volkswagen hladnjak je zamenjen sa šest četvrtastih farova, podeljenih u dve grupe od po tri, koje je delio centralni usisni otvor. Na zadnjem delu nalazila su se prevelika zadnja svetla. Bila su povezani reflektujućim panelom i natpisom “Turbo”, koji je podsećao na turbo Porsche 911.

Rinspeed Aliporta

Rinspeed Aliporta je imao proširene blatobrane, prednji spojler i specijalne plastične branike obojene u boji karoserije. Enterijer je takođe bio inspirisan Zuffenhausener markom: volan je bio sportski, sa tri kraka i malim prečnikom, a na srednjoj konzoli nalazio se Panasonic televizor (crno-beli) i Sony HI-FI stereo sistem snage 280 vati, sa šest zvučnika i tri slušalice.

Rinspeed Aliporta, opremljen Recaro sportskim sedištima, imao je niže ogibljenje i Bilstein amortizere; 15-inčne aluminijumske felne bile su sa Pirelli P7 205/50 VR 15 gumama. Motor je 1.588 cm³ redni četvorocilindrični iz Golfa GTI, poboljšan Rotomaster TO4B turbopunjačem i isporučivao je 135 KS.

To je omogućilo švajcarskom automobilu da dostigne 200 km/h i da za 7,5 sekundi ubrza do 100 km/h iz mesta.

Rinspeed Aliporta

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring