Auto magazin

Jeep Cherokee na sajmu u Ženevi

Jeep Cherokee na sajmu u Ženevi
11.02.2014.

Novi “džip čiroki” se podigao za jednu stepenicu u svom segmentu, boljom dinamikom i kontrolom vožnje na putu, novim 4×4 sistemom, ručno rađenim enterijerom, inovativnom tehnologijom i naprednim nivoima efikasnosti, zabave, komfora i bezbednosti od pet zvezdica  koliko mu je nedavno dodeljeno od strane Euro NCAP programa procene bezbednosti u kategoriji malih Off-road vozila sa 4×4 sistemom.

Prvi u klasi sa devetostepenim automatskim menjačem Prvi u klasi sa devetostepenim automatskim menjačem

“Džip čiroki” nove generacije je sada dostupan u varijanti sa pogonom na dva točka kao i u  varijanti sa pogonom na četiri točka, nudeći mogućnost izbora tri nova i sofisticirana Džip sistema sa pogonom na četiri točka u cilju obezbeđenja off-road karakteristika. Novi “čiroki” je takođe prvo srednje SUV vozilo koje poseduje funkciju isključivanja pogona zadnje osovine (rear-axle drive disconnect) što ima za ishod manji gubitak energije kada 4×4 sistem nije potreban i bolju iskorišćenost goriva. Funkcijom rear-axle disconnect se bez ikakve smetnje vrši prebacivanje pogona sa dva na četiri točka i obratno, čime se omogućava stalna kontrola obrtnog momenta bez potrebe da vozač da ikakvu komandu.

U čiroki će se ugrađivati Fijatov 2,0 multidžet dizelaš od 140 i 170 konjskih snaga U čiroki će se ugrađivati Fijatov 2,0 multidžet dizelaš od 140 i 170 konjskih snaga

Novi “čiroki” će biti dostupan kod svih Džip ovlašćenih dilera početkom drugog kvartala 2014.godine u Longitude, Limited i Trailhawk paketima opreme. Ponuda motora obuhvata i efikasni Multijet II turbo dizel motor od 2.0 litra sa 170 KS. Ovaj motor je uparen sa novim deveto-brzinskim automatskim menjačem, koji se po prvi put koristi u segmentu srednjih SUV vozila. Verzija motora od 2.0 litra i 140 KS će takođe biti dostupna u kombinaciji sa šesto-brzinskim manuelnim menjačem. Evropska verzija takođe uključuje i benzinski V-6 Pentastar motor od 3.2 litra u paru sa novim menjačem. U Rusiji i Srednjem Istoku je paket opreme Sport dostupan u novom Cherokee asortimanu, a novi automatski menjač se nudi u kombinaciji sa Tigershark MultiAir I-4 motorom od 2.4 litra.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android