Auto magazin

Jeep Cherokee na sajmu u Ženevi

Jeep Cherokee na sajmu u Ženevi
11.02.2014.
Italijanski dizajn

Jeep Cherokee je SUV vozilo srednje veličine iz asortimana Jeep brenda. Četvrti u generaciji, Cherokee je evoluirao u potpuno novo vozilo koje se isporučuje kupcima uz novo tumačenje stava ovog legendarnog američkog brenda “Go anywhere, do anything“. Novi Jeep Cherokee sa efikasnim turbo dizel Multijet II motorom od 2.0l u kombinaciji sa novim automatskim menjačem sa devet brzina će debitovati ove godine na 84. Međunarodnom Sajmu Automobila u Ženevi

Novi “džip čiroki” se podigao za jednu stepenicu u svom segmentu, boljom dinamikom i kontrolom vožnje na putu, novim 4×4 sistemom, ručno rađenim enterijerom, inovativnom tehnologijom i naprednim nivoima efikasnosti, zabave, komfora i bezbednosti od pet zvezdica  koliko mu je nedavno dodeljeno od strane Euro NCAP programa procene bezbednosti u kategoriji malih Off-road vozila sa 4×4 sistemom.

Prvi u klasi sa devetostepenim automatskim menjačem Prvi u klasi sa devetostepenim automatskim menjačem

“Džip čiroki” nove generacije je sada dostupan u varijanti sa pogonom na dva točka kao i u  varijanti sa pogonom na četiri točka, nudeći mogućnost izbora tri nova i sofisticirana Džip sistema sa pogonom na četiri točka u cilju obezbeđenja off-road karakteristika. Novi “čiroki” je takođe prvo srednje SUV vozilo koje poseduje funkciju isključivanja pogona zadnje osovine (rear-axle drive disconnect) što ima za ishod manji gubitak energije kada 4×4 sistem nije potreban i bolju iskorišćenost goriva. Funkcijom rear-axle disconnect se bez ikakve smetnje vrši prebacivanje pogona sa dva na četiri točka i obratno, čime se omogućava stalna kontrola obrtnog momenta bez potrebe da vozač da ikakvu komandu.

U čiroki će se ugrađivati Fijatov 2,0 multidžet dizelaš od 140 i 170 konjskih snaga U čiroki će se ugrađivati Fijatov 2,0 multidžet dizelaš od 140 i 170 konjskih snaga

Novi “čiroki” će biti dostupan kod svih Džip ovlašćenih dilera početkom drugog kvartala 2014.godine u Longitude, Limited i Trailhawk paketima opreme. Ponuda motora obuhvata i efikasni Multijet II turbo dizel motor od 2.0 litra sa 170 KS. Ovaj motor je uparen sa novim deveto-brzinskim automatskim menjačem, koji se po prvi put koristi u segmentu srednjih SUV vozila. Verzija motora od 2.0 litra i 140 KS će takođe biti dostupna u kombinaciji sa šesto-brzinskim manuelnim menjačem. Evropska verzija takođe uključuje i benzinski V-6 Pentastar motor od 3.2 litra u paru sa novim menjačem. U Rusiji i Srednjem Istoku je paket opreme Sport dostupan u novom Cherokee asortimanu, a novi automatski menjač se nudi u kombinaciji sa Tigershark MultiAir I-4 motorom od 2.4 litra.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad