Toyota Auris na američki način

"Tojota auris" ne mora da bude konzervativan automobil. To je sasvim očigledno na primeru prototipa "scion iM" koji će svetsku premijeru imati sledeće nedelje u Los Anđelesu. Ovo je praktično američka verzija "aurisa" koji je dobro poznat u Evropi i Japanu

Scion je Tojotin brend automobila koji je nastao 2002. godine specijalno za mlađu populaciju na tržištu SAD. Modeli u gami ovog brenda su već uglavnom dobro poznati automobili, sa evropskog ali i japanskog tržišta.

Najnoviji u nizu koji će dobiti znak Sciona je “auris”, koji je dobro poznat na tržištu Evrope i Japana. Ovo je na neki način proboj na američko tržište. Tačnije, za nedelju dana će biti prikazan prototip ovog modela na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Auto magazin Toyota Auris Scion 2

“Scion iM” je praktično prepakovan evropski “auris” ali sa brojnim doradama u pogledu proširenih rubova karoserije, šireg traga točkova, trkačkih felni prečnika 19 inča, spojlera sa traktivnim LED svetlima i amortizerima sa podešavanjem visine.

Ipak, serijski model će najviše ličiti na evropski “auris”, sa konvencionalnim motorima. Iako nije ništa potvrđeno u vezi toga šta će se nalaziti pod haubom, sasvim je izvesno da će to biti Tojotin 1.8 benzinac iz američke “korole” od 132 konjske snage.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring