Kia EV6 dobitnik glavne nagrade Red Dot Design za 2022.

1

Skoro nakon što je krunisan evropskim autom 2022. godine je višestruko nagrađivani Kia EV6 ostvario i ukupnu pobedu na prestižnim nagradama za dizajn Red Dot za 2022. godinu. 50-člani stručni žiri renomiranog međunarodnog dizajnerskog takmičenja je EV6 nagradio priznanjem “Red Dot: Best of the Best” za njegov pionirski i u budućnost usmeren dizajn.

Evropski auto 2022. godine dobio i priznanje Red Dot za najinovativnije proizvode

Potpuno električni krosover proglašen je pobednikom u kategoriji Red Dot: „Inovativni proizvodi“. Kao Kijino prvo namensko baterijsko električno vozilo EV6 simbolizuje novi smer korejskog automobilskog diva koji postaje vodeći pružalac rešenja održive mobilnosti. Prelomni električni krosover stvoren je u skladu sa Kijinom novom dizajnerskom filozofijom ‘Opposites United’ koja pruža snažan vizuelni identitet sa kontrastnim kombinacijama oštrih stilskih elemenata i elegantnih linija.

EV6 je i prva Kia koja se zasniva na naprednoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP). Ova inovativna platforma je omogućila EV6 da ponudi jednu od najprostranjenijih unutrašnjosti u svojoj klasi, domet vožnje do 528 km sa jednim punjenjem i 800-voltnu tehnologiju vrlo brzog punjenja koja omogućava punjenje vozila od 10 do 80 posto kapaciteta baterije za samo 18 minuta.

Kia EV6 Srbija

Od 2009. godine Kia osvojila 27 nagrada ovog renomiranog dizajnerskog takmičenja

EV6 nastavlja Kijin impresivan niz osvajanja nagrada Red Dot. Od 2009, kada je Kia Soul postao prvi model najstarijeg korejskog auto brenda sa ovom nagradom, do danas je nagrađeno već 27 Kijinih modela. EV6 je šesta Kia koja je osvojila najviše priznanje Red Dot ‘Best of the Best’.

Kia EV6 je nakon prošlogodišnjeg lansiranja u svetu dobio izuzetno pozitivne reakcije javnosti. Pored nagrada Red Dot i Evropski auto 2022. godine je osvojio i nagradu Nemački auto 2022. u kategoriji premijum vozila, nagradu Auto 2022. godine u Irskoj, nagradu Auto 2022. godine u Ujedinjenom kraljevstvu revije What Car?, priznanje Krosover godine u izboru medija TopGear.com za 2021. godinu i nagrade Best Cars za 2021. in 2022. godinu.

Kia EV6 Srbija

Nagrada Red Dot Award: međunarodni žiri ocenjuje puno više od estetike

Red Dot Design Award je jedno od najvećih dizajnerskih takmičenja na svetu. Nagrade Dizajnerskog centra Severne Rajne-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen) podeljene se u disciplinama: dizajn proizvoda, dizajn brenda i komunikacijska kao i dizajn koncepata. Istorija Red Dot takmičenja datira u 1955.

Ovogodišnje kandidate ocenjivao je 50-člani međunarodni žiri nezavisnih dizajnera, profesora dizajna i novinara sa tog područja. Konkurs za dizajn pored estetike ocenjuje i kriterijume kao što su funkcionalnost, ergonomija, kvalitet i ekološka kompatibilnost. U podkategoriji “Inovativni proizvodi” naglasak je na inovativnim svojstvima predloženog proizvoda.

Kia EV6 Srbija

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring