Auto magazin

Kraj klasičnih automobila do 2070. godine?

Kraj klasičnih automobila do 2070. godine?
13.06.2015.

Kompanija Šel, jedan od najvećih distributera naftnih prerađevina na svetu, sprovela je nedavno istraživanje u vezi stalnih špekulacija i nagađanja o održivosti transporta u obliku koji danas poznajemo, baziranog na nafti. Rezultat ovog istraživanja je izveštaj u kome je na 46 stranica detaljno razrađen scenario za budućnost. “Smrt” automobila sa konvencionalnim motorima, onakvih kakve danas poznajemo, prema Šelu će se dogoditi tek 2070. godine.

Posle fosilnog goriva stiže vodonik Posle fosilnog goriva stiže vodonik

Gradeći strategiju za iduće razdoblje, istraživači su se pretežno bavili izračunavanjem datuma, kada bi transport mogao ostati bez benzinskih i dizel motora, odnosno čime bi se oni i kako zamenili. Ako je verovati Šelu, zamena se nazire u pogonu na vodonik. Čak će, prema njihovim navodima, prevoz putnika u javnom saobraćaju i transport teškog tereta, u budućnost biti obavljan uz vodonik – gorivo budućnosti!

I Tojota razvija auto na vodonik I Tojota razvija auto na vodonik

Tojota je već “zakoračila” u takvu budućnost. Na sajmu automobila u Tokiju, u novembru prošle godine, Tojota je predstavila koncept “FCV”. Prednosti ovog vozila, koje u potpunosti koristi pogon na vodonik, jeste nulta emisija štetnih gasova bez smanjivanja maksimalnog radijusa automobila s jednim punjenjem rezervoara. No, upravo to poslednje, punjenje rezervoara,  trenutno je i najveći problem ove tehnologije – infrastruktura.

Goriva ćelija je relativno jednostavna Goriva ćelija je relativno jednostavna

Šelova analiza primećuje još nešto, mnogo važnije za samu naftnu kompaniju. Godina u kojoj će “odumreti” i poslednji konvencionalni automobili je daleko, a do te 2070.  godine, potražnja za gorivom kakvim ga mi poznajemo, konstantno će rasti. Redukovanje porasta zahteva za putovanja, uz poboljšanu efikasnost automobila, prirodni gas, hibridna i električna vozila, nastaće tek nakon vrhunca u potražnji za naftnim derivatima, što se predviđa za 2035. godinu.

Najveći problem je skladištenje vodonika Najveći problem je skladištenje vodonika

Podsećenja radi, slične analize rađene pre četvrt veka, predviđale su totalno iscrpljivanje nafte kao energenta do 2020. godine. No,  u međuvremenu se dogodilo mnogo toga, što očito nije bilo predviđano ondašnjom analizom, od globalne recesije, koja je tražnju za naftom u nekim periodima čak smanjivala (umesto predviđanog konstantnog rasta potražnje), preko razvoja tehnologije za proizvodnju nafte iz uljanih škriljaca, do otkrivanja novih nalazišta i ovladavanja tehnologijom za crpljenje nafte sa velikih dubina. Potonje je, dakako, znatno podiglo cenu nafte, ali je odložilo kraj “ere naftne civilizacije” za najmanje pola veka.

Vodonični automobili se uveliko voze Vodonični automobili se uveliko voze

Otuda i narečenu analizu Šela treba prihvatiti sa rezervom, bez obzira na sve relevantne parametre koji se u njoj iznose, od procena globalne potrošnje, brzine rasta potražnje, do procena svetskih rezervi i mogućih neotkrivenih nalazišta. U krajnjoj liniji, samo jedan podcenjeni ili previđeni faktor, kao što je, recimo, neki novi veliki ili barem veći regionalni rat, mogao bi sve analize da učini besmislenim.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android