Lamborghini predstavio novi logo koji izgleda kao stari

Lamborghini je još jedan u nizu proizvođača automobila koji je osvežio svoj korporativni identitet sa blago ažuriranim logotipom. Neznatno revidiranog besnog bika videćemo ne samo na digitalnim kanalima kompanije, već i na automobilima. Velike su šanse da će zamena za Huracan i plug-in hibridni Urus biti prvi koji će dobiti ažurirani znak kasnije ove godine.

Ali, šta se tačno promenilo? Pa, ne mnogo. Font “Lamborghini” je sada malo širi nego pre. Crna i bela ostaju osnovne boje – “simbolizujući jasan identitet brenda”, ili tako bar tvrde. Žuta i nova zlatna nijansa služe kao akcentne boje. Interesantno je da italijanski proizvođač egzotičnih automobila takođe namerava da koristi legendarnog bika bez štita, ali će se to dogoditi samo na njihovom veb sajtu, društvenim mrežama itd.

Lamborghini novi logo

Rečeno nam je da nove boje daju logotipu “minimalan, ali hrabar” izgled. Lamborghini, koji je tehnički deo Audi Grupe zajedno sa Bentleyjem, Ducatijem i Italdesignom, kaže da je radio sa dizajnerskim timom kako bi osmislio svež set logotipa koji će se koristiti online.

Lamborghini novi logo

Ažurirani font očigledno je gest ka uglastom dizajnerskom jeziku koji se koristi kod ova dva superautomobila i SUV-a. Logika nam govori da novi-stari znak dolazi ne samo na naslednika Huracana i elektrifikovanog SUV-a, već i na Revuelto V-12 perjanicu. Četvrti model je predviđen da stigne 2028. kao prvi električni automobil marke, koji je prošle godine najavljen konceptom Lanzador. Grand tourer sa 2+2 sedišta će biti praćen godinu dana kasnije električnom, drugom generacijom Urusa.

Lamborghini novi logo

Lamborghini je u boljem stanju nego ikad, s obzirom da je 2023. godine prvi put dostigao isporuke veće od 10.000 vozila, dostigavši broj od 10.112 vozila. Huracan i aktuelni Urus već su rasprodati do kraja proizvodnje, dok nove narudžbine za Revuelto neće biti isporučene sve do 2026. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring