Land Cruiser 70 se toliko traži da Toyota ne može da postigne prozvodnju

1

Potražnja za Toyota Land Cruiserom serije 70 je toliko velika u Australiji da proizvođač automobila više ne prima porudžbine.

Bez obzira što je Serija 70 u proizvodni od 1984. godine, ona je i dalje izuzetno popularna zahvaljujući svojoj robusnosti i relativnoj jednostavnosti u poređenju sa modernim SUV-ovima.

Toyota Land Cruiser 70

U poslednje vreme potražnja je sve veća, pa je Tojota Australija bila primorana da privremeno prestane sa primanjem novih porudžbina.

Na dostupnost snabdevanja utiču stalni prekidi u proizvodnji sa kojima se suočava globalna automobilska industrija, nedavno je potvrdio proizvođač automobila. Istovremeno, popularnost modela među australijskim kupcima ostaje na istorijskim visokom nivou.

Toyota Land Cruiser 70

Toyota proizvodi LandCruiser 70 u Japanu i smatra se da je to jedno od najteže pogođenih vozila usred tekuće nestašice poluprovodnika koja i dalje muči industriju.

Toyota Land Cruiser 70 je toliko popularan u Australiji da je pre samo nekoliko meseci japanska kompanija najavila niz unapređenja za njega, uključujući autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka i biciklista.

auto-magazin-srbija-2019-toyota-land-cruiser-namib

Toyota je takođe povećala nosivost vozila. U 2021. godini, oko 13.900 modela Land Cruiser 70 je prodato širom zemlje.

Neizvesno je koliko će oni sa narudžbom Land Cruisera 70 morati da čekaju. Međutim, šuška se da je vreme čekanja poraslo na tri do četiri godine. Toyota je opovrgla tu tvrdnju.

auto-magazin-srbija-2019-toyota-land-cruiser-namib

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring