Manje prodatih vozila u Srbiji tokom novembra

U novembru na tržištu Srbije plasirano ukupno 1.426 vozila, čime je posle blagog rasta u prethodna tri meseca, prodaja ponovo opala

Posle tri jesenja meseca u kojima je zabeležen simboličan rast prodaje novih putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila, na srpskom tržištu je ponovo registrovan pad plasmana u novembru. Ovoga puta, u odnosu na oktobar, prodato je za oko pet odsto manje vozila, čime se ukupan broj ponovo spustio ispod prosečnih 1.500 vozila.

Pad prodaje zabeležen je, pre svega, kod takozvanih flotnih kupaca, među kojima je značajno mesto imala i država i njene institucije, koje su merama štednje automobile stavile među najvažnije planirane uštede.

Najbolju prodaju u novembru imao je Fijat sa 221 prodatim vozilom, dok je Škoda sa 220 vozila praktično na istom nivou kao italijanski proizvođač. Daleko iza je Hjundai sa 140 vozila, Folksvagen sa 113 i Dačija sa 105 isporučenih vozila. Svi ostali prodavci nalaze se ispod crte od stotinu prodatih vozila.

Kraj godine obično donosi i nešto bolju prodaju, ali se u svakom slučaju očekuje da će konačan broj prodatih vozila u našoj zemlji biti tek nešto veći od 20.000, u odnosu na 2013. kada je zabeležen broj od 22.508 novih registracija.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring