Auto magazin

Mazda 6 u jubilarnom izdanju luksuznija nego ikada

Mazda 6 u jubilarnom izdanju luksuznija nego ikada
13.03.2023.

Posebno izdanje modela Mazda6 20th anniversary posvećeno je 20. godišnjici prve generacije modela Mazda6

Kompanija Mazda Motor Corporation objavljuje da je osvežila svoju perjanicu Mazdu6. Osveženje uključuje izdanje posebne verzije modela Mazda6 20th anniversary Edition kako bi obeležili 20. godišnjicu prve generacije modela Mazda6.

Ovo osveženje uključuje usavršene performanse vožnje, dodatak funkcija za pomoć vozaču i praktičnih funkcija asortimanu modela, kao i dodavanje novog posebnog izdanja modela Mazda6 20th anniversary edition i poboljšanu verziju Homura. Takođe su osveženi i paketi opreme.

Mazda6 simbolizuje slogan Mazde „Zoom-Zoom”. Još otkako je prva generacija modela Mazde6 (u Japanu poznatog kao Mazda Atenza) izbačena na tržište u maju 2002. u Japanu, ovaj automobil srednje veličine u potpunosti je otelotvorio Mazdin užitak vožnje. Mazda6 je prošla kroz dva sveobuhvatna redizajna, ali konstantno otelotvoravajući užitak vožnje u potrazi za univerzalnom i urođenom vrednošću koju automobil može da pruži.

U spomen na ovu 20. godišnjicu, Mazda predstavlja izdanje modela Mazda6 20th anniversary edition kako bi izrazila zahvalnost kompanije odanim kupcima Mazda automobila. Ovo posebno izdanje i dalje otelotvoruje Mazdin užitak vožnje.

Vrhunska izrada i moderan dizajn pobuđuju dostojanstvenu prisutnost i sofisticirane performanse vožnje koje su se sistemski razvijale tokom 20-godišnje istorije ovog modela, da bi kulminirale izvanrednim vozilom čija je unutrašnjost podignuta na nivo prefinjene elegancije.

Osveženi paket opreme Homura predstavlja dalji razvoj ovog popularnog paketa opreme, a na tržište je stavljen krajem 2020. Uz posebne funkcije u unutrašnjosti i na spoljašnjosti na aktuelnom modelu Homura, osveženi paket uključuje crna prednja i zadnja karakteristična krilca, ukras na donjoj rešetki prednjeg branika i krovne nosače, naglašavajući sportski utisak vozila.

Mazda nastoji da postane marka koja stvara snažnu povezanost sa kupcima usredsređujući se na čistu suštinu automobila — užitak vožnje — i obavezujući se na očuvanje naše prelepe Zemlje i obogaćivanje ljudskih života.

Mazda 6

Posebno izdanje modela Mazda6 20th anniversary edition

 • Ovo posebno izdanje je izraz zahvalnosti kupcima Mazda automobila u spomen na 20 godina od izdanja prve generacije modela Mazda Atenza u maju 2002.
 • Nova boja karoserije Artisan Red Premium, četvrta koja je proizvedena pomoću Mazdine zaštićene tehnologije farbanja Takuminuri*2, po prvi put je dostupna ekskluzivno na izdanju modela Mazda6 20th anniversary edition. Usklađivanjem transparentnosti i prefinjene, ali izrazite dubine, ova crvena boja dokazuje vrhunsku vrednost. (Treća boja tehnologije Takuminuri*2 pod nazivom Rhodium White Premium takođe je dostupna kao opcija na izdanju modela Mazda6 20th anniversary edition.*4)
 • Sledeće funkcije su dostupne kao standardna oprema izdanja 20th anniversary edition (na osnovu paketa opreme Takumi).
 • Ekskluzivna spoljašnjost: ekskluzivni ukras (prednja oznaka na blatobranu), prednja rešetka (srebrne boje), aluminijumske felne od 19 inča (visokog sjaja/ekskluzivna funkcija)
 • Ekskluzivna unutrašnjost: u naslone za glavu na prednjim sedištima utisnut je logotip 20th anniversary, unutrašnja obloga (tkanina Leganu/boje kože), sedišta od napa kože (bočne strane: napa koža/boja kože; sredina: tkanina Leganu/boja kože), ukrasna ploča na instrument tabli (završna obrada tankim crtama mat smeđe boje)

Mazda 6

Paket opreme Homura

 • Osveženi paket Homura je dalja evolucija dosadašnjeg paketa popularnog među kupcima od izlaska na tržište krajem 2020.
 • Spoljašnjost osveženog paketa Homura ima crne metalik 19“ aluminijumske felne i poklopce za retrovizore (sjajne crne boje) kao i na aktuelnom modelu, ali uključuje i crna prednja i zadnja karakteristična krilca, ukras na donjoj rešetki prednjeg branika i krovne nosače*1, čime se dodatno naglašava sportski utisak modela Mazda6.

Mazda 6

Kontinuirani razvoj vozila

 • Svi modeli imaju poboljšane karakteristike servo upravljanja uz pomoć motora, poboljšanu reakciju pri srednjim i velikim brzinama i dodatno povećanje užitka upravljanja vašim novim vozilom.
 • Nova je i funkcija pomoći u vožnji Cruising & Traffic Support. Funkcije kontrole sigurnog razmaka među vozilima i pomoći pri upravljanju pomažu da se smanji umor vozača tokom saobraćajnih gužvi ili nekih drugih situacija.
 • Nove funkcije su bežični Apple CarPlay i bežično punjenje (Qi).
 • Dostupne boje karoserije su osvežene dodatkom dveju novih boja: Rhodium White Premium i Platinum Quartz.

Mazda6 2023 se već može naručiti kod ovlašćenih zastupnika vozila Mazda. Početna cena je 33.490 € za verziju G145 Attraction nemetalik.

Posebno izdanje modela Mazda6 povodom 20. godišnjice je dostupno samo u ograničenom broju primeraka, a početna cena je 41.990 €. Prva vozila stižu krajem prvog tromesečja 2023.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]