Škoda savetuje kako da usavršite veštinu parkiranja

Da li je paralelno parkiranje jedna od vaših noćnih mora? Da li više volite da proverite desetak mogućih mesta pre nego što pokušate da se ugurate u mali prostor? Lakše je nego što mislite

Moderni automobili nude niz asistencija, uključujući one koje mogu više ili manje da se autonomno parkiraju u slobodnom prostoru – bilo perpendikularno ili paralelno, vozeći napred ili unazad. A može se i automatski manevrisati automobilom spolja. Većina današnjih automobila ima senzore za parkiranje ili čak kameru – oni olakšavaju parkiranje, ali vozač ipak mora sam da izvršiti manevar.

Paralelno parkiranje

 Kako da znam da li je prazno mesto dovoljno veliko za moj automobil? Dužina automobila + nekoliko desetina centimetara sa svake strane bi trebalo da je dovoljno.

 Zaustavite se na udaljenosti od oko jednog metra od automobila parkiranog iza praznog mesta u smeru vožnje. Ako se radi o automobilu iste veličine, zaustavite se tako da spoljašnji retrovizori budu u liniji. Ako su dužine automobila različite, poravnajte zadnje branike.

 Okrenite volan do kraja kako bi se zadnji deo pomerao prema ivičnjaku i krenite unazad.

 Kada je vaš automobil pod uglom od približno 45 stepeni u odnosu na ivičnjak, ispravite točkove i nastavite da vozite unazad.

 Kada je A-stub vašeg automobila sa strane ivičnjaka u ravnini sa zadnjim delom zaustavljenog automobila, okrenite volan do kraja ka suprotnoj strani.

 Vozite glatko do parking mesta, pazite da su vam točkovi okrenuti ravno napred i postavite automobil u sredinu mesta. Ovde senzori za parkiranje ili kamera mogu biti od velike pomoći – vozaču daju tačnu sliku o tome koliko je udaljen od automobila ispred i iza i koliko prostora još može da koristi pre nego što dođe do nenamernog kontakta branik o branik.

SAVET: Kada izvodite paralelno parkiranje, uvek se parkirajte unazad. Ne preporučujemo vožnju unapred u prostor – moguće je da ćete morati da se prednjim točkovima postavite na trotoar (ivičnjak), a to može da ošteti vaš automobil ili ugrozi pešake.

Perpendikularno parkiranje

Napred – s prednjim delom automobila okrenutim prema ivičnjaku, zidu ili drugom parkiranom automobilu

 Postavite svoj automobil tako da između njega i reda parkiranih automobila bude najmanje jedna širina automobila.

 Okrenite volan do kraja kako bi se automobil okrenuo u odgovarajućem smeru.

 Pazite na prednji „deo“ vašeg automobila na spoljašnjoj strani krivine kako ne biste ogrebali automobil pored sebe. Ovde su od koristi sistemi asistencije poput parking senzora ili kamera.

 Na vreme ispravite točkove.

 Ako je potrebno, ne oklevajte da stanete, prilagodite volan, malo se odmaknete i ponovo skrenete u prostor.

Vožnja unazad – sa zadnjim delom automobila okrenutim prema ivičnjaku, zidu ili drugom parkiranom automobilu

 Zaustavite se otprilike jedan metar od parkiranih automobila tako da zadnji deo vašeg automobila bude u ravnini sa bližom stranom parkiranog automobila (tj. u ravnini sa stranom automobila okrenutom prema slobodnom mestu na koje želite da uđete).

 Okrenite volan do kraja kako bi točkovi okrenuli automobil u odgovarajućem smeru.

 Stalno proveravajte bočne retrovizore, prvo jedan pa drugi.

 Kada vaš automobil bude paralelan sa ostalim, ponovo poravnajte točkove.

 Krećite se unazad dok ne dođete u željeni položaj.

1 KOMENTAR

  1. Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog znanja je nemoguće koristiti vozilo. Nije ni čudo što ljudi parkiraju na šine ili zauzimaju dva mesta na parkingu. Autoškole bi trebalo malo više da pojačaju vežbanje.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring