Auto magazin

Mercedes AMG GT

Mercedes AMG GT
10.09.2014.

Mercedes je zvanično predstavio novu zvezdu u svojoj gami – “AMG GT”. Zamišljen je kao sportski auto za svakodnevnu upotrebu a glavna inspiracija je pronađena u starijem bratu, modelu “SLS AMG”.

Auto magazin Mercedes AMG GT 8

Lajtmotivi karoserije su ogromni usisnici za vazduh, bočne škrge, vrata bez okvira i naravno, specifičan zadnji deo koji je svojevrstan omaž seriji “W198”. Tu pre svega mislimo na oblik svetala od kojih se sa svake strane nalazi po 18 LED elemenata.

Auto magazin Mercedes AMG GT 6

U ponudi će biti dve varijante u pogledu snage i opreme – “AMG GT” i “AMG GT S”. Prvi ima tvin-turbo V8 motor zapremine 4,0 litre sa 462 konjske snage i okruglo 600 njutn-metara obrtnog momenta. Menjač je sedmostepeni sa duplim kvačilom. Do “stotke” ubrzava za četiri sekunde a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 304 km/h.

Auto magazin Mercedes AMG GT 5

Jača “S” verzija iz iste zapremine postiže 510 “konja” i 650 njutn-metara. Iz stanja mirovanja do 100 km/h mu je potrebno 3,8 sekundi a brzina je ograničena na 310 km/h.

Da bi se obezbedila što manja masa karoserije, korišćeni su materijali kao što su aluminijum, čelik i magnezijum. Na taj način je postignuta masa od 1540 kilograma.

Auto magazin Mercedes AMG GT 4

Što se tiče voznih karakteristika, slabija verzija ima mehaničku blokadu zadnjeg diferencijala, dok je kod jače elektronska. Tu je i “AMG rajd kontrol” sistem koji elektronski kontroliše rad amortizera kroz tri moda – “komfort”, “sport” i “sport plus”.

Auto magazin Mercedes AMG GT 9

Zanimljivo je da se na sva četiri točka nalaze perforisani kočni diskovi prečnika 360 mm, dok je za jači model predviđen prečnik od 390 mm sa crvenim čeljustima. Ostavljena je i opcija za doplatu za karbon-keramičke diskove prečnika 402 mm napred, odnosno 360 pozadi.

Auto magazin Mercedes AMG GT 11

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesuje me jaris hibrid 1.5 litar motor koliko ce kostati dobija li se sunvencija I [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad