Mercedes AMG GT

Nova "zvezda" na putu
Mercedes je zvanično predstavio novu zvezdu u svojoj gami - "AMG GT". Zamišljen je kao sportski auto za svakodnevnu upotrebu a glavna inspiracija je pronađena u starijem bratu, modelu "SLS AMG"

Mercedes je zvanično predstavio novu zvezdu u svojoj gami – “AMG GT”. Zamišljen je kao sportski auto za svakodnevnu upotrebu a glavna inspiracija je pronađena u starijem bratu, modelu “SLS AMG”.

Auto magazin Mercedes AMG GT 8

Lajtmotivi karoserije su ogromni usisnici za vazduh, bočne škrge, vrata bez okvira i naravno, specifičan zadnji deo koji je svojevrstan omaž seriji “W198”. Tu pre svega mislimo na oblik svetala od kojih se sa svake strane nalazi po 18 LED elemenata.

Auto magazin Mercedes AMG GT 6

U ponudi će biti dve varijante u pogledu snage i opreme – “AMG GT” i “AMG GT S”. Prvi ima tvin-turbo V8 motor zapremine 4,0 litre sa 462 konjske snage i okruglo 600 njutn-metara obrtnog momenta. Menjač je sedmostepeni sa duplim kvačilom. Do “stotke” ubrzava za četiri sekunde a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 304 km/h.

Auto magazin Mercedes AMG GT 5

Jača “S” verzija iz iste zapremine postiže 510 “konja” i 650 njutn-metara. Iz stanja mirovanja do 100 km/h mu je potrebno 3,8 sekundi a brzina je ograničena na 310 km/h.

Da bi se obezbedila što manja masa karoserije, korišćeni su materijali kao što su aluminijum, čelik i magnezijum. Na taj način je postignuta masa od 1540 kilograma.

Auto magazin Mercedes AMG GT 4

Što se tiče voznih karakteristika, slabija verzija ima mehaničku blokadu zadnjeg diferencijala, dok je kod jače elektronska. Tu je i “AMG rajd kontrol” sistem koji elektronski kontroliše rad amortizera kroz tri moda – “komfort”, “sport” i “sport plus”.

Auto magazin Mercedes AMG GT 9

Zanimljivo je da se na sva četiri točka nalaze perforisani kočni diskovi prečnika 360 mm, dok je za jači model predviđen prečnik od 390 mm sa crvenim čeljustima. Ostavljena je i opcija za doplatu za karbon-keramičke diskove prečnika 402 mm napred, odnosno 360 pozadi.

Auto magazin Mercedes AMG GT 11

Komentari

POSTAVITE ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring