Mesec sa najboljom prodajom Mercedesa u istoriji

Mercedes-Benc postigao rekordnu prodaju od 183.467 prodatih automobila u martu (+15,7%). Prodaja nikada dosada nije dostigla toliki nivo tokom jednog meseca. Od početka godine, 429.602 vozila predato je kupcima, pri čemu je oboren prošlogodišnji rekord za 14,8 posto

Prošlog meseca, Mercedes-Benc postavio je u Evropi novi rekord prodaje koja je porasla za 16,3 posto na 89.041 vozila. U Nemačkoj, 27.118 kupaca zadovoljno se odvezlo svojim novim Mercedes-Benc vozilom u martu.

Od početka godine, prodaja na domaćem tržištu porasla je za 7,3 posto, odnosno na 60.115 vozila. Posebno visoke stope rasta zabeležene su, između ostalog, u Francuskoj (+42,4%), Španiji (+44,5%) i Belgiji (+38,8%).

Više od četiri miliona kupaca iz celog sveta izabralo je “A-Klasu”, “B-klasu”, “CLA” ili “GLA” nakon što je Mercedes-Benz 1997. godine predstavio svoj prvi porodični automobil. Porodični automobili su i dalje veoma popularni, što je dovelo do porasta u prodaji od 25,3 posto tokom prvog kvartala 2015. čime je postavljen novi rekord.

auto magazin najbolja prodaja mercedesa u istoriji kompanije gla

Put do rekordne prodaje limuzine i karavana “C-Klase” nije prekinut. Od početka godine, prodato je 109.050 vozila iz ove serije, što je 57,8 posto više u odnosu na isti period prošle godine.
“E-Klasa” je posebno popularna u Kini: tokom prvog kvartala 2015, limuzina E-Klase zabeležila je rast od 4,9 posto i time je postignut novi rekord u prodaji.

Ključeve u ruke najprodavanijeg luksuznog sedana na svetu, limuzine “S-Klase”, dobilo je 25.849 kupaca od početka godine (+7,1 posto). Ovoliki broj vozila iz ove serije nikada ranije nije bio prodat u prva tri meseca godine.

auto magazin najbolja prodaja mercedesa u istoriji kompanije smart

SUV modeli su takođe postigli novi rekord: od početka godine, prodaja je porasla za 31,9 posto u poređenju sa istim periodom prošle godine, na 107.323 vozila. “G-Klasa” zabeležila je rast u prodaji od 24,2 posto i novi rekord prodaje svih vremena u martu.

Novi Smart modeli takođe su uživali popularnost u martu: ukupno 11.984 kupca izabralo je varijantu sa dvoja ili četvora vrata ovog gradskog automobila prošlog meseca (+25,4%). Nakon uspešnog predstavljanja na evropskom tržištu, ovaj gradski kupe sa dvoja vrata biće u prodaji i u SAD od jeseni. Smart “fortwo” je u ovom periodu premijerno predstavljen u SAD na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring