Nagrada novom “fordu tranzit”

Iako je tek predstavjen svetskoj javnosti, novitet iz komercijalnog programa Forda “transit konekt”, već je osvojio nagradu. Žiri od 24 novinara mu je dodelio 130 poena od maksimalno moguc´a 163, što je bilo dovoljno da zauzme prvo mesto ispred Mercedesovog “sprintera” i Renoovog “kangua”. Žiri je pohvalio vozne osobine, dizajn, nosivost, bezbednost i ekonomičnost. Ford drugi put za redom odnosi ovu nagradu, a peti put od kako je ova nagrada ustanovljena.

Ford je za dve godineu  potpunosti redizajnirao celokupan program komercijalnih vozila. Novi “transit konekt” pridružuje se ponudi od četiri potpuno nova “tranzita” – postojećem “tranzitu kastm”, i dolazećim “tranzitu karijer” I njegovoj dvotonskoj verziji koji se u ponudi očekuju u 2014.
Kombi operaterima “konekt” nudi ekonomičnost u potrošnji goriva, sa prosečnom potrošnjom od 4,0 l/100 km i emisijom CO2 od 105 g/km*, što je 34 posto poboljšanja u odnosu na trenutni model. “Fotd transit konekt” dostupan je kao van, van sa produženom kabinom i kao teretno vozilo sa maksimalnom nosivošću od  1.000 kg.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring