Auto magazin

Nissan Pulsar

Nissan Pulsar
21.05.2014.

Nisan se vraća na scenu niže srednje klase, odnosno C segmenta, modelom “pulsar”. U pitanju je hečbek sa petora vrata čija je glavna karakteristika veliko međuosovinsko rastojanje od 2700 mm. To je veličina koja praktično zalazi u D segment. Poređenja radi, “VW pasat” ima za svega 12 mm duže međuosovinsko rastojanje.

Auto magazin Nissan Pulsar 6

Međuosovinsko rastojanje je kao u klasi iznad – D segmentu

Ukupna dužina od 4385 mm je takođe među najvećima u klasi. Konstruktori Nisana su se potrudili da “pulsar” može da se pohvali najprostranijom zadnjom klupom u segmentu, odnosno prostorom za ramena i kolena. Iako zapremina prtljažnika nije obelodanjena, sudeći po fotografijama deluje da je i on u vrhu klase.

Auto magazin Nissan Pulsar 1

Sveden i prepoznatljiv Nisanov dizajn

Što se tiče motora, u “nisan pulsar” će se ugrađivati poznati motori Reno-Nisan familije – 1,2 turbo-benzinac od 115 KS, kao i 1,5 dizelaš od 110 KS. Početkom naredne godine pojaviće se i 1,6 turbo-benzinac od 190 KS, koji će biti prava atrakcija u ovom modelu. U ponudi će, osim manuelnog, biti i CVT menjač.

Auto magazin Nissan Pulsar 3

Bez velikih eksperimenata

Nisan je najavio i dug spisak haj-tek opreme po kojoj, čak i u Srbiji, polako počinjemo da poredimo nove automobile prilikom kupovine. Tu su sistemi za kontrolu mrtvog ugla, upozorenje za napuštanje saobraćajne trake, kao i radarski i ultrazvučni senzori za detekciju pokretnih objekata i sistemi za automatsko kočenje u gradskim sredinama.

Auto magazin Nissan Pulsar 5

Japanci se ovaj put nisu dodvoravali Evropljanima

Na red dolaze i pikanterije. Samo ime ovog automobila uopšte nije novo. Naime, “nisan pulsar” je pod ovim imenom poznat još od 1978. godine, dodupe, samo za određena tržišta. U Evropi je bio poznatiji kao “datsun čeri”, “nisan čeri”, “alfa romeo arna” a kasnije “nisan sani” i “almera”.

Auto magazin Nissan Pulsar 77

Podaci o prtljažniku se još uvek ne znaju, ali na fotografijama deluje impozantno

 

U poslednje vreme, pogotovo nakon “almere”, Nisan u Evropi nije imao jakog predstavnika C segmenta. “Tida” se prodavala neko vreme, čak i kod nas, ali bez većeg uspeha. Pre tačno tri godine na Salonu automobila u Šangaju, predstavljena je druga generacija “tide”, koja, za razliku od prve, nikada nije stigla u Evropu. Upravo na ovom modelu je i baziran “nisan pulsar”,  izgrađen na Nisanovoj “V” mehaničkoj platformi.

Auto magazin Nissan Pulsar 4

Motori su poznati od ranije – 1,2 turbo-benzinac od 115 KS i 1,5 dizelaš sa 110 KS

Najzanimljivije je to što je međuosovinsko rastojanje gotovo identično onim na “mercedesu A klase”. Ako se uzme u obzir da dve kompanije tesno sarađuju u poslednje vreme, pogotovo kada je mehanika u pitanju, nije nemoguće da “nisan pulsar”, a verovatno i budući “reno megan” četvrte generacije, dele dosta zajedničkih komponenti i rešenja sa “A klasom” koja se pojavila sredinom 2012. godine, dakle više od godinu dana nakon “tide 2”.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android