Nissan Sway zamena za Micru?

Nakon nekoliko najava koncepta pod nazivom "svej" (Sway), Nisan je kompletan auto otkrio tek prvog novinarskog dana Salona automobila u Ženevi. Konceptualno ima dosta toga zajedničko sa "klijom" a proizvodiće se u fabrici u Francuskoj, na istom mestu gde i Renoov predstavnik u B segmentu.

Nakon nekoliko najava koncepta pod nazivom “svej” (Sway), Nisan je kompletan auto otkrio tek prvog novinarskog dana Salona automobila u Ženevi. Konceptualno ima dosta toga zajedničko sa “klijom” a proizvodiće se u fabrici u Francuskoj, na istom mestu gde i Renoov predstavnik u B segmentu.

auto magazin nissan sway concept 5

Auto je nešto duži od četiri metra, što je još jedan dokaz da Nisan želi da raskrsti sa prošlošću i konceptom “mikre” koja je kraća od konkurenata i u kojoj se sedi vrlo uspravno. Nadamo se da će nestati i spartanska estetika koja je poslednjom generacijom “mikre” narušila nekada vrlo dobar imidž ovog modela.

auto magazin nissan sway concept 2

Za Nisan bi bilo dobro da promeni i ime “mikra”, kako kupcima ne bi ostao u sećanju auto sa previše kompromisa. Ne sporimo kvalitet i funkcionalnost, ali imidž je u današnje vreme postao previše bitan.

auto magazin nissan sway concept 4

Novi Nisanov predstavnik B segmenta, kako god da se bude zvao, trebalo bi da krene u serijsku proizvodnju već sledeće godine. Sudeći po svom izgledu i proporcijama, imaće dosta toga zajedničkog sa “klijom” a nadamo se da će se promeniti i položaj sedenja vozača koji je prijatno zavaljen kod francuskog brata.

auto magazin nissan sway concept 3

Ako se zadrži i deo vizuelnih karakteristika ovog prototipa, Nisan je na pravom putu da napravi auto koji će biti atraktivan kupcima širom sveta a ne samo Evrope.

auto magazin nissan sway concept 7

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring