Auto magazin

Nova Opel Astra osvojila maksimalnih pet zvezdica na kreš testu

Nova Opel Astra osvojila maksimalnih pet zvezdica na kreš testu
07.12.2015.
Bezbedna u svim kategorijama

Na najnovijem testiranju, čiji su rezultati objavljeni danas, Euro NCAP je ocenio novu "opel astru" sa maksimalnih pet zvezdica. PNovi Opelov hečbek sa petoro vrata ostvario je visoke ocene u svakoj kategoriji ispitivanja – zaštiti odraslih putnika, zaštiti dece, zaštiti pešaka i bezbednosnoj asistenciji.

Opelov cilj, kada je u pitanju bezbednost putnika u putničkim automobilima i lakim komercijalnim vozilima, je optimizacija zaštite u realnom saobraćaju i u slučaju sudara.

Putnička kabina je dizajnirana tako da se minimalno deformiše prilikom sudara. Da bi se adekvatno apsorbovala energija prilikom sudara, prednji deo, bokovi i zadnji deo putničkog odeljka su okruženi deformabilnim zonama, koje obezbeđuju kontrolisano oštećivanje.

magazinauto.com opel astra euroncap test

Putnike štite prednji i bočni vazdušni jastuci za zaštitu grudi i karlice vozača i suvozača, uz zavesaste vazdušne jastuke pune dužine za putnike napred i pozadi. U kombinaciji sa naprednim predzatezačima zaštitnih pojaseva sa graničnicima opterećenja smeštenim na karoseriji vozila, “astra” obezbeđuje maksimalnu zaštitu za putnike i redukuje verovatnoću povređivanja.

Pored pasivne bezbednosti, Opel je ugradio brojne uređaje koji poboljšavaju aktivnu bezbednost, poput sistema upozorenja izlaska iz vozne trake i održavanja vozila u željenoj voznoj traci, automatskim kočenjem u slučaju opasnosti, integrisanoj asistenciji pri kočenju, upozoravanju na čeoni sudar.

magazinauto.com opel astra euroncap test

Nova Astra je prvi velikoserijski automobil iz C segmenta sa mono kamerom, a u isto vreme je i prvi Opel koji rad sistema asistencije pri kočenju bazira na podacima koje dobija iz te kamere.

Sisteme aktivne bezbednosti i vozačke asistencije zaokružuje tehnologija upozorenja prisustva vozila u „mrtvom uglu“, kao i LED matrični farovi. Ova napredna tehnologija automatski prilagođava svetlosni snop u odnosu na trenutne uslove u saobraćaju i u svakom momentu nudi najbolje moguće osvetljenje.

magazinauto.com opel astra euroncap test

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad