Auto magazin

Novi dizel motor za Opel Moku

Novi dizel motor za Opel Moku
22.09.2014.
Tih, snažan i ekonomičan

Popularni opelov SUV model "moka" dobila je najmoderniji turbo-dizel motor. Od početka 2015. godine isporučivaće se sa vrlo tihim četvorocilindrašem zapremine 1,6 litara koji razvija 136 konjskih snaga

Otkako je Opel predstavio model “moka” pre skoro dve godine, ovo popularno sub-kompaktno SUV vozilo je nizalo uspehe. Prodaja je premašila 275 hiljada primeraka, a mali “opel” je dva puta osvojio i nagradu za Auto godine sa pogonom na sva četiri točka. Od početka 2015. godine, “moka” biće dostupna sa opelovim novim 1.6 CDTI turbo dizel motorom sa 100 kW/136 KS. Ova verzija će imati premijeru na Salonu automobila u Parizu koji se održava početkom oktobra.

Ovaj vrlo kompaktni četvorocilindrični motor koji je već nazvan „šapćući dizelaš“ (whisper diesel) zameniće sadašnji 1,7 litarski dizel motor na liniji modela Mokka. Novi motor ima snagu veću za šest “konja” i maksimalni obrtni momenat veći za 20 Nm.Uvođenje ovog visoko-tehnološkog motora pojačaće paletu pogonskih agregata za model Mokka koja se sastoji od benzinskih, dizel i TNG motora.

Opel Mokka 2

“Moka 1,6 CDTI” ubrzava od nule do 100 km/h za 9,9 sekundi, a sa 80 km/h u petoj brzini dostiže 120 km/h za samo 9,9 sekundi. Maksimalna brzina je 191 km/h. Novi dizelaš je takođe i vrlo ekonomičan. Sa manuelnim menjačem sa šest brzina i standardnim Start/Stop sistemom, nova “moka” troši samo 4,1 l/100 km u kombinovanom režimu uz emisiju Co2 od samo 109 g/km. To je gotovo 0,5 l/100 km goriva i 11 g/km CO2 manje nego na prethodnoj verziji sa motorom od 1,7 litara.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]