Auto magazin na facebooktwitter
Something went wrong with the connection!

Auto magazin

Novi Mercedes CLA je bebi CLS

Novi Mercedes CLA je bebi CLS
09.01.2019.

Juče je na CES sajmu u Las vegasu zvanično predstavljen potpuno novi Mercedes CLA. Za one koji ne prate u stopu dešavanja u auto-industriji a pogotovo kod Mercedesa, može da zbuni podatak da je jesenas predstavljena i sedan verzija Mercedes A klase.

Zato se s pravom nameće pitanje – pa, koja je razlika?

auto-magazin-srbija-2020-mercedes-cla

CLA je kao i do sada oznaka za kupe-limuzinu na bazi A klase. U odnosu na sedan A klase, kupe sa četvora vrata je dosta duži i to za 139 milimetara, kako bi efekat kupea sa zakošenim zadnjim delom bio što izraženiji.

Sa druge strane, međuosovinsko rastojanje je identično kao na A klasi i A klasi sedan, što znači da je za 30 milimetara duže u odnosu na prethodnu generaciju.

auto-magazin-srbija-2020-mercedes-cla

Mercedes CLA prethodne generacije je bio poznat kao auto koji je bio dosta tesan pozadi, upravo zbog zakošenog krova i forme kupea.

Sada je taj nedostatak donekle ispravljen, tako što je povećan prostor za ramena za 22 mm i prostor za laktove za 44 milimetra. Prostor za glavu pozadi je povećan za tri milimetra.

auto-magazin-srbija-2020-mercedes-cla

Naravno, cilj nije bio da se stvori vrhunski komfor, već atraktivan izgled. Za one koji očekuju više prostora, tu je A klasa sedan, odnosno sve druge veće limuzine Mercedesa.

Mercedes je do sada prodao 750.000 primeraka CLA prve generacije koji je do juče bio aktuelan model, uključujući i podverziju CLA Shooting Brake, odnosno kupe-karavan.

auto-magazin-srbija-2020-mercedes-cla

Druga generacija će stizati iz fabrike u Mađarskoj u Kečkemetu a prvi primerci stižu do kupaca već u maju.

Pokretaće ga isti motori kao i A klasu, a u na CES sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu je izložen primerak sa oznakom CLA 250 koji pokreće 2,0 turbo-benzinac sa 225 KS i 350 Nm u kombinaciji sa sedmostepenim automatizovanim menjačem.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]U ponudi će biti i 4Matic verzija sa pogonom na sva četiri točka.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/ZeKC2myhQf8″][/vc_column][/vc_row]

auto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-claauto-magazin-srbija-2020-mercedes-cla

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android