Novi Renault Master dobija i pogon na vodonik

Renault je predstavio novi Master, koji ima potpuno nov dizajn prvi put u poslednjih 13 godina.

Osim što izgleda modernije od svog prethodnika, nova generacija ovog velikog kombija je znatno aerodinamičnija, što rezultira “najboljom efikasnošću u svojoj klasi”, kako se navodi u saopštenju za medije.

Gama će uključivati opcije pogona na dizel, potpuno električni i pogon na vodonik.

Renault Master

Redizajnirani eksterijer usvaja stilističke elemente iz putničke linije Renaulta, uključujući LED prednja svetla u obliku slova C u stilu modela Megane, novi amblem na većoj rešetki i moderne usisnike na braniku.

Renault Master

Različite linije na profilu i redizajniran zadnji deo pokazuju da ovo nije tipičan redizajn, već potpuno nov dizajn.

Zanimljivo je da standardna paleta boja uključuje 7 opcija, ali postoji preko 300 posebnih nijansi koje možete izabrati.

Renault Master

 

Kraća hauba, manji ugao vetrobrana i uži zadnji deo nove generacije čine je znatno aerodinamičnijom u poređenju sa prethodnikom.

Renault tvrdi da su emisije CO2 modela na dizel gorivo smanjene za 39 g/km u odnosu na prethodni model, spuštajući se ispod granice od 200 g/km.

Renault Master

Slično tome, potpuno električne verzije nude poboljšanje od 20% u potrošnji energije, što dovodi do povećanja dometa.

Renault Master

Nova “multi-energetska” platforma Renault Mastera je kompatibilna sa dizel, električnim i vodonik pogonskim sistemima.

Renault Master

Blue dCi dizel je dostupan u četiri različite snage od 105 KS, 130 KS, 150 KS ili 170 KS, trošeći manje goriva i emitujući manje CO2 čestica nego prethodno.

Dizel motore možete naručiti ili sa manuelnim ili sa devetostepenim automatskim menjačem.

Renault Master

Potpuno električni Renault Master pokreće jedan elektromotor koji proizvodi ili 130 ili 143 KS sa 300 Nm obrtnog momenta.

Manje snažna verzija je opremljena baterijskim paketom od 40 kWh, koji pruža domet od 180 km prema WLTP standardu.

Renault Master

Druga verzija ima značajno veću bateriju od 87 kWh, proširujući autonomiju na 410 km, što je više nego duplo u poređenju sa prethodnom generacijom.

Renault Master

Velika baterija je kompatibilna sa brzim punjenjem od 130 kW na jednosmernu struju (DC punjač), čime se dobija 229 km za 30 minuta punjenja.

Renault Master

Električno vozilo takođe dolazi sa mogućnostima vraćanjem struje u mrežu (V2G) i punjenja drugih uređaja iz vozila (V2L).

Renault Master

Na kraju, Renault Master će biti dostupan i sa vodonik H2-tech motorom i pogonskim sistemom sa gorivnim ćelijama (FCEV) u skorijoj budućnosti.

Kokpit ima standardni multimedijalni ekran osetljiv na dodir od 10 inča sa ugrađenim Google-om, digitalne instrumente i rotirajuće dugmiće klime i volan preuzet iz drugih “renoa”.

Renault Master

Tamna tema enterijera čini da izgleda luksuznije u poređenju sa tipičnim lakim teretnim vozilima, mada je najvažniji aspekt praktičnost.

Prostor za odlaganje unutar kabine povećan je za 25% do 135 litara zahvaljujući brojnim ostavama za sitnice.

Renault Master

Putnici imaju pristup USB-C priključcima, bežičnim punjačima, držačima za čaše, fiokama, pregradama sa strane vrata i držaču na plafonu kabine, dok centralno sedište može da se preklopi u radni sto.

Renault Master

Na kraju, bezbednosni paket može uključivati do 20 ADAS funkcija.

 

Veliki kombi je dostupan u više od 40 verzija, sa različitim dužinama, visinama i konfiguracijama teretnog prostora.

Renault Master

Kapacitet se kreće između 11 i 22 kubna metra, dok je nosivost do 4 tone. Renault tvrdi da Master nudi najbolju širinu i dužinu tovarnog prostora u klasi.

Renault Master

Modeli koji se takmiče u istoj klasi kao Renault Master uključuju Mercedes-Benz Sprinter i njegov pandan, VW Crafter, kao i Ford Transit.

Nedavno osvežena Stellantis linija velikih kombija takođe predstavlja direktnu konkurenciju i obuhvata Fiat Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer, Opel Movano i Toyotu ProAce Max.

Renault Master

Renault Master će se proizvoditi u Batilyu, u Francuskoj, pri čemu će sve verzije biti sklapane na istoj proizvodnoj liniji.

Renault MasterRenault MasterRenault MasterRenault Master

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring