Novi VW Polo od 10.199 evra

Redizajnirani "VW polo" je stigao na naše tržište. Dobio je novu, bogatiju opremu, kao i potpuno nove motore koji ispunjavaju Euro 6 standarde o emisiji izduvnih gasova. Cena počinje od 10.199 evra uz finansiranje preko Porše Mobilitija

Jedan od najprodavanijih modela u B segmentu, odnosno nižoj klasi u Evropi, “VW polo”, nedavno je redizajniran. Prodaja je počela i u našoj zemlji a cena kreće od 11.199 evra sa PDV-om. Kao i do sada, dodatni popust od hiljadu evra se ostvaruje ukoliko se odlučite za finansiranje preko Porše Mobilitija, tako da se kompetna kalkulacija obračunava na bruto cenu od 10.199 evra.

Der neue Volkswagen Polo

Za taj iznos se dobija “polo” sa osnovnim “trendlajn” paketom opreme koji obuhvata manuelni klima uređaj, elektro-podesive retrovizore sa grejačima, ESP sa ASR-om, multimedijalni uređaj sa displejem osetljivim na dodir i šest zvučnika, pomoć pri kretanju na uzbrdici, maglenke sa svetlima za osvetljavanje krivine, prednje i bočne vazdušne jastuke, elektro-podizače sva četiri prozora i sedište vozača podesivo po visini.

Der neue Volkswagen Polo

Nemetalik boje se ne doplaćuju  a to su bela, crvena, crna, siva i plava. U ovom, najjeftinijem polu, nalazi se trocilindrični benzinac zapremine 999 kubika sa 60 “konja”. To je samo jedna od novina na restilizovanom modelu. Dakle, 1,2 atmosferski trocilindrični motor više nije u ponudi, a na njegovo mesto dolaze 1,0 motori.

U ponudi je i jača verzija istog motora sa 75 KS, kao i poznati 1,2 TSI motori sa četiri cilindra od 90 i 110 KS. Uz ove jače je moguće poručiti i DSG automatizovani menjač. Na primer, “polo 1,2 TSI” od 90 KS sa srednjim, “komfortlajn” paketom opreme, košta 12.199 evra, odnosno 11.199 evra preko Porše Mobilitija.

Der neue Volkswagen Polo

Što se tiče dizelaša, svi imaju tri cilindra i zapreminu od 1,4 litra sa tri različite snage – 75, 90 i 105 KS. Najslabiji ima cenu od 13.499 evra, odnosno 12.499 preko Porše Mobilitija. Njegova prosečna potrošnja je samo 3,4 l/100 km. Srednji po jačini dizelaš sa srednjim paketom opreme “komfortlajn” košta 13.999, odnosno 12.999 evra.

Der neue Volkswagen Polo

Za sve ove motore je karakteristična izuzetno niska potrošnja goriva, tako da najjeftiniji benzinac u proseku troši svega 5,0 l/100 km. Sudeći po potrošnji “folksvagena ap” koji smo imali prilike da testiramo baš sa ovim motorom, ta cifra je vrlo realna i ostvariva u svakodnevnoj vožnji. Svi motori ispunjavaju Euro 6 standarde o emisiji izduvnih gasova.

Inače, Folksvagen najavljuje i TSI verziju 1,0 motora koja će imati 95 KS i prosečnu potrošnju od svega 4,1 l/100 km.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring