Auto magazin

Obiđite Honda muzej u virtuelnoj turi

Obiđite Honda muzej u virtuelnoj turi
10.04.2020.

HONDA COLLECTION HALL (CHC) locirana je u Japanu u Tim Ring Montegi gde se nalazi najveća kolekcija svih proizvoda koje je kompanija proizvela. Zahvaljujući 360° virtuelnoj turi možete pogledati više od 300 izloženih modela. Krenite u obilazak putem linka: https://www.honda.com/collection-hall-gallery.

Možete zaviriti u istoriju japanskog proizvođača kroz ekskluzivnu kolekciju automobila, motocikala kao i trkačkih mašina.

Otvorena je 1998. godine, ne samo da bi obeležila pedeset godina postojanja brenda, već i da bi pokazala snove i strast koje su inspiracija i serijskim proizvodima i trkačkim mašinama.

Auto magazin Srbija Honda Muzej HONDA COLLECTION HALLTri sprata Hondine istorije

Virtuelna tura zaista dočarava pravi muzejski obilazak, dozvoljavajući nam da se osetimo kao da smo zaista otputovali u Hondinu postojbinu i iznova proživeli 70 godina istorije ove kompanije.

Na drugom nivou prikazani su automobili, motocikli i drugi pogonski proizvodi, a tu se nalaze i istinske zvezde – kompaktni sportski model iz 1963. S500 kao i neki od legendarnih modela kao što su Prelude, NSX i Civic. Izložba takođe nudi pogled na evoluciju japanske proizvodnje automobila, sa posebnim akcentom na mikro vozila koja su bila veoma popularna u Japanu.

Auto magazin Srbija Honda Muzej HONDA COLLECTION HALLPrikazani su neki od najranijih modela, kao što je HONDA N360, prvi mali serijski automobil koji je počeo sa prodajom 1968. godine. Možete pronaći i istinske ikone dvotočkaša kao što su CB750, najviše proizvođen serijski četvorocilindraš, kao i NR.

Treći sprat posvećen je Hondinoj strasti prema moto sportu. Tu se nalaze jednosedi, GT i motocikli kojima se HONDA takmicila nekada i sada. I ovde se nalaze prave ikone kao što su McLaren-Honda koju je vozio Ayrton Senna, kao i šestocilindricni RC166 koji je izvojevao pobede na Isle of Man TT i kog je vozio Mike Hailwood.

Auto magazin Srbija Honda Muzej HONDA COLLECTION HALLFactory of Dreams

Otvaranje HCH predstavlja trud kompanije HONDA da prikaže svoje poreklo i svoju istoriju, kao i da se pomoću savremene tehnologije i mobilnosti poboljšaju trenutni uslovi života ljudi.

Ovi koreni datiraju iz četrdesetih godina prošlog veka kada je Soichiro prvi put iskoristio motor generatora korišćenog u radio transmiterima na biciklu svoje supruge kako bi joj olakšao svakodnevne odlaske u kupovinu. Godine 1946. razvio je ideju i počeo da prodaje agregate sa rezervoarima, akceleratore, kablove i druge delove za bicikle. Ovaj agregat postao je poznat kao Hondin agregat za bicikl, a dve godine kasnije, 1948, osnovao je HONDA Motor Company.

Auto magazin Srbija Honda Muzej HONDA COLLECTION HALLAuto magazin Srbija Honda Muzej HONDA COLLECTION HALL

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]