Objavljene specifikacije evropske Mazde 2

Mazda je zvanično objavila specifikacije evropske verzije nove "mazde 2". Imaće četiri varijante motora, tri benzinske i jednu dizel

Mazda je zvanično objavila specifikacije evropske verzije nove “mazde 2”, koja se na tržištu Japana prodaje pod nazivom “demio”.

Svi motori će imati zapreminu 1,5 litar, i benzinci i dizelaš. Benzinci nastavljaju Mazdinu tradiciju povećanja a ne smanjenja radne zapremine. Najslabiji “skajaktiv G” (oznaka za benzinca) raspolaže sa 75 “konja” i ima petostepeni manuelni menjač. Prosečna potrošnja mu je 4,7 l/100 km.

Auto magazin Mazda2 4

Ukoliko to nije dovoljno, na raspolaganju je varijanta od 90 KS, sa deset njutn-metara obrtnog momenta više, odnosno 148 Nm. Ovaj motor će se isporučivati ili sa petostepenim manuelnim ili sa šestostepenim automatskim menjačem. Sa prvim menjačem potrošnja iznosi u proseku 4,5 a sa drugim 4,8 l/100 km.

Auto magazin Mazda2 6

Tu nije kraj. Ovaj motor ima i treću verziju sa 115 KS. Troši 4,9 l/100 km i uz njega se isporučuje šestostepeni manuelni menjač.

Na kraju, dizelaš iste zapremine raspolaže sa 105 konjskih snaga i 220 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Njegova prosečna potrošnja je 3,4 l/100 km uz emisiju ugljen-dioksida od svega 89 grama po kilometru.

Auto magazin Mazda2 1

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring