Opel gradi centar za motore budućnosti

Kompanija Opel pokreće veliki građevinski projekat u svom sedištu u Riselshajmu. Kompleks zgrada, od kojih će najviša imati sedam spratova, u jugozapadnom sektoru svog Međunarodnog tehničko-razvojnog centra (ITDC) koštaće 210 miliona evra. Na ukupnoj građevinskoj površini od oko 36.000 kvadratnih metara, od 2017. godine inženjeri i tehničari razvijaće nove pogonske motore. Novi centar će takođe poslužiti kao smeštaj za 43 platforme za testiranje performansi najnovije generacije.

Polaganje kamena temeljca za ovaj veliki projekat održano je u ponedeljak. Lopate u ruke uzeli su Izvršni direktor dr Karl-Tomas Nojman, šef Opelovog Poslovnog saveta dr Wolfgang Šafer-Klug, potpredsednik Odeljenja za pogonske agregate General Motors-a Stiven Kifer, član Opelovog Inženjerskog odbora Majkl Ejblson, i dva visoka gosta iz sveta politike: Ministar ekonomije Hesena Tarek Al-Vazir i gradonačelnik Riselshajma Patrik Burghart. „Ovom investicijom jasno stavljamo do znanja: Opel se vratio. Opel ide u napad“, rekao je Karl-Tomas Nojman. „Naša ofanziva na polju modela je u punom zamahu – a motori su veoma bitan deo te ofanzive“.

Projekat izgradnje je deo investicije najavljene prošle godine, u okviru koje se namenjuje 230 miliona evra za novo postrojenje za razvoj i testiranje u ITDC centru i Test-centru Rodgau-Dudenhofen. Najveći deo toga, čak 210 miliona evra, ulaže se u Riselshajm, Kompleks će zauzimati površinu od oko 13.000 kvadratnih metara južno od železničke pruge i zapadno od Portala br. 45 u Riselshajmu, paralelno putu Ragbiring. Ovo je najveća investicija u Riselshajmu još od otvaranja novog proizvodnog pogona 2002. godine.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring