Auto magazin

Opel gradi centar za motore budućnosti

Opel gradi centar za motore budućnosti
15.07.2014.
Investicija vredna 210 miliona evra

Kompanija Opel pokreće veliki građevinski projekat u svom sedištu u Riselshajmu. Kompleks zgrada, od kojih će najviša imati sedam spratova, u jugozapadnom sektoru svog Međunarodnog tehničko-razvojnog centra (ITDC) koštaće 210 miliona evra. Na ukupnoj građevinskoj površini od oko 36.000 kvadratnih metara, od 2017. godine inženjeri i tehničari razvijaće nove pogonske motore. Novi centar će takođe poslužiti kao smeštaj za 43 platforme za testiranje performansi najnovije generacije.

Polaganje kamena temeljca za ovaj veliki projekat održano je u ponedeljak. Lopate u ruke uzeli su Izvršni direktor dr Karl-Tomas Nojman, šef Opelovog Poslovnog saveta dr Wolfgang Šafer-Klug, potpredsednik Odeljenja za pogonske agregate General Motors-a Stiven Kifer, član Opelovog Inženjerskog odbora Majkl Ejblson, i dva visoka gosta iz sveta politike: Ministar ekonomije Hesena Tarek Al-Vazir i gradonačelnik Riselshajma Patrik Burghart. „Ovom investicijom jasno stavljamo do znanja: Opel se vratio. Opel ide u napad“, rekao je Karl-Tomas Nojman. „Naša ofanziva na polju modela je u punom zamahu – a motori su veoma bitan deo te ofanzive“.

Projekat izgradnje je deo investicije najavljene prošle godine, u okviru koje se namenjuje 230 miliona evra za novo postrojenje za razvoj i testiranje u ITDC centru i Test-centru Rodgau-Dudenhofen. Najveći deo toga, čak 210 miliona evra, ulaže se u Riselshajm, Kompleks će zauzimati površinu od oko 13.000 kvadratnih metara južno od železničke pruge i zapadno od Portala br. 45 u Riselshajmu, paralelno putu Ragbiring. Ovo je najveća investicija u Riselshajmu još od otvaranja novog proizvodnog pogona 2002. godine.

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]