Auto magazin

Opel planira proizvodnju velikog SUV modela

Opel planira proizvodnju velikog SUV modela
21.11.2014.

Tokom druge posete Nemačkoj ove godine, Meri Bara (Mary Barra), izvršna direktorka Dženeral Motorsa je obelodanila značajne dodatne investicije u bliskoj budućnosti. Bara je potvrdila da će novi model biti proizvođen u Opelovom tradicionalnom sedištu u Riselshajmu do kraja dekade. Ovaj SUV će biti druga perjanica marke pored „insignije“, rekla je Bara.

2014 11 21_Mary-Barra-i-KTN

Kao što je objavljeno u martu, 245 miliona evra će biti investirano u Opelovu fabriku u Riselshajmu da bi se ispunili budući zahtevi. Dalje, Bara je obelodanila dodatne investicije od više od pola milijarde evra u fabrike motora i menjača u Riselshajmu, Kajzerslauternu i Tihiju (Poljska), na taj način obezbeđujući podsticaj za Opel u cilju prelaska na sledeću fazu tržišne ofanzive sa štedljivim agregatima i modernim menjačima.

Opel je od velike strateške važnosti za GM. Tržišna ofanziva sa 27 novih modela i 17 pogonskih agregata uživa u veoma uspešnom startu. Ove dodatne investicije će doprineti da marka ponovo zablista i dalje pojača svoju poziciju u Evropi. Ovo je jasan znak GM-ove posvećenosti Opelu, Nemačkoj i Evropi, konstatovala je Bara.

Opel-Antara-GTC-204915

Opel Antara GTC Concept

Šef Opel Grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Karl-Thomas Neumann) je oduševljen jasnom porukom: Dženeral Motors i Opel su bliže jedno drugom nego ikada ranije. On je nastavio sa zaključkom da Opel ima punu podršku Dženeral Motorsa – Dodatne investicije su još jedan dokaz sjajne saradnje.

Meri Bara i dr Nojman su istakli da su sve neophodne odluke donesene nakon konstruktivnog dijaloga sa predstavnicima zaposlenih. Oni su potvrdili saradnju sa Evropskim predstavnicima zaposlenih, Industrijskim metalurškim sindikatom (IG Metall) i Opelovim generalnim radničkim savetom, kojim predsedava Volfgang Šefer-Klug (Wolfgang Schäfer-Klug). Paket mera je baziran na posvećenosti postojećem kolektivnom ugovoru o radu. Ovaj sporazum je važan preduslov za nastavak Opelovog visokog ritma. On pomaže nastavku tendencije porasta sa bezbednim i konkurentnim radnim mestima, izjavio je Šefer-Klug.

cq5dam.web.1280.1280

dr Karl-Thomas Neumann i Mary Barra

Dr Nojman je takođe otkrio da će biti uvedena treća smena u fabriku u Ajzenahu, i to počev od sredine 2015. Ovo su lepe vesti za Ajzenah jer možemo da se pohvalimo jakom tržišnom potražnjom za „adam“ i novu „korsu“, kaže dr Nojman.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android