Opel planira proizvodnju velikog SUV modela

Veliki planovi za budućnost
Opel planira i značajne investicije u sektoru proizvodnje motora i menjača u fabrikama u Riselshajmu, Kajzerslauternu i Tihiju u Poljskoj. Treća smena u Ajzenahu će biti uvedena sledeće godine

Tokom druge posete Nemačkoj ove godine, Meri Bara (Mary Barra), izvršna direktorka Dženeral Motorsa je obelodanila značajne dodatne investicije u bliskoj budućnosti. Bara je potvrdila da će novi model biti proizvođen u Opelovom tradicionalnom sedištu u Riselshajmu do kraja dekade. Ovaj SUV će biti druga perjanica marke pored „insignije“, rekla je Bara.

2014 11 21_Mary-Barra-i-KTN

Kao što je objavljeno u martu, 245 miliona evra će biti investirano u Opelovu fabriku u Riselshajmu da bi se ispunili budući zahtevi. Dalje, Bara je obelodanila dodatne investicije od više od pola milijarde evra u fabrike motora i menjača u Riselshajmu, Kajzerslauternu i Tihiju (Poljska), na taj način obezbeđujući podsticaj za Opel u cilju prelaska na sledeću fazu tržišne ofanzive sa štedljivim agregatima i modernim menjačima.

Opel je od velike strateške važnosti za GM. Tržišna ofanziva sa 27 novih modela i 17 pogonskih agregata uživa u veoma uspešnom startu. Ove dodatne investicije će doprineti da marka ponovo zablista i dalje pojača svoju poziciju u Evropi. Ovo je jasan znak GM-ove posvećenosti Opelu, Nemačkoj i Evropi, konstatovala je Bara.

Opel-Antara-GTC-204915
Opel Antara GTC Concept

Šef Opel Grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Karl-Thomas Neumann) je oduševljen jasnom porukom: Dženeral Motors i Opel su bliže jedno drugom nego ikada ranije. On je nastavio sa zaključkom da Opel ima punu podršku Dženeral Motorsa – Dodatne investicije su još jedan dokaz sjajne saradnje.

Meri Bara i dr Nojman su istakli da su sve neophodne odluke donesene nakon konstruktivnog dijaloga sa predstavnicima zaposlenih. Oni su potvrdili saradnju sa Evropskim predstavnicima zaposlenih, Industrijskim metalurškim sindikatom (IG Metall) i Opelovim generalnim radničkim savetom, kojim predsedava Volfgang Šefer-Klug (Wolfgang Schäfer-Klug). Paket mera je baziran na posvećenosti postojećem kolektivnom ugovoru o radu. Ovaj sporazum je važan preduslov za nastavak Opelovog visokog ritma. On pomaže nastavku tendencije porasta sa bezbednim i konkurentnim radnim mestima, izjavio je Šefer-Klug.

cq5dam.web.1280.1280
dr Karl-Thomas Neumann i Mary Barra

Dr Nojman je takođe otkrio da će biti uvedena treća smena u fabriku u Ajzenahu, i to počev od sredine 2015. Ovo su lepe vesti za Ajzenah jer možemo da se pohvalimo jakom tržišnom potražnjom za „adam“ i novu „korsu“, kaže dr Nojman.

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar
ovde unesite svoje ime

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring