Auto magazin

Organska OLED svetla za BMW M4

Organska OLED svetla za BMW M4
14.04.2015.
Početak nove ere za auto signalizaciju

BMW je predstavio lasersku tehnologiju za farove ali i OLED zadnja svetla. Suština je u tome da se u kućištu zadnjeg svetla nalaze organske diode koje emituju svetlost a širina svakoh elementa je svega 1,4 milimetra.

BMW je još u januaru predstavio potpuno novu tehnologiju za prednja i zadnja svetla. Tada su uživo mogli da ih vide posetioci CES sajma, odnosno internacionalnog salona elektronike.

Predstavljena je laserska tehnologija za farove ali i OLED zadnja svetla. Suština je u tome da se u kućištu zadnjeg svetla nalaze organske diode koje emituju svetlost a širina svakoh elementa je svega 1,4 milimetra.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kako to radi u praksi? BMW je upravo objavio video snimak na kome se demonstrira moć nove tehnologije. Zanimljivo je da se svaki element aktivira potpuno nezavisno, tako da je to otvorilo mogućnost za kreiranje nekoliko svetlosnih efekata u zavisnosti od trenutnih potreba.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/d6WkxCuNgT8″][/vc_column][/vc_row]

BMW je ranije objavio da će OLED tehnologija uskoro biti primenjena na jednom “M” modelu. Mi očekujemo da će to biti na novom “M2”, koji bi premijerno trebalo da bude prikazan u Septembru na Salonu automobila u Frankfurtu.

Sa druge strane, nije isključeno da će se OLED tehnologija naći i na “BMW-u M4 GTS” koji bi trebalo da se pojavi u avgustu a već je poznat po tehnologiji ubrizgavanja vode u cilindre koju smo mogli da vidimo na “M4 MotoGP” sejfti kar.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]