Organska OLED svetla za BMW M4

BMW je predstavio lasersku tehnologiju za farove ali i OLED zadnja svetla. Suština je u tome da se u kućištu zadnjeg svetla nalaze organske diode koje emituju svetlost a širina svakoh elementa je svega 1,4 milimetra.

BMW je još u januaru predstavio potpuno novu tehnologiju za prednja i zadnja svetla. Tada su uživo mogli da ih vide posetioci CES sajma, odnosno internacionalnog salona elektronike.

Predstavljena je laserska tehnologija za farove ali i OLED zadnja svetla. Suština je u tome da se u kućištu zadnjeg svetla nalaze organske diode koje emituju svetlost a širina svakoh elementa je svega 1,4 milimetra.

Kako to radi u praksi? BMW je upravo objavio video snimak na kome se demonstrira moć nove tehnologije. Zanimljivo je da se svaki element aktivira potpuno nezavisno, tako da je to otvorilo mogućnost za kreiranje nekoliko svetlosnih efekata u zavisnosti od trenutnih potreba.

[vc_video link=”https://youtu.be/d6WkxCuNgT8″]

BMW je ranije objavio da će OLED tehnologija uskoro biti primenjena na jednom “M” modelu. Mi očekujemo da će to biti na novom “M2”, koji bi premijerno trebalo da bude prikazan u Septembru na Salonu automobila u Frankfurtu.

Sa druge strane, nije isključeno da će se OLED tehnologija naći i na “BMW-u M4 GTS” koji bi trebalo da se pojavi u avgustu a već je poznat po tehnologiji ubrizgavanja vode u cilindre koju smo mogli da vidimo na “M4 MotoGP” sejfti kar.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring