Renault Scénic zvanično otkriven

Novi "reno senik" nas mnogo više asocira na povećan "kaptur" nego na izduženu verziju "megana", sa kojim deli mehaničku platformu i motore

Sudeći po pričama sa interneta, Reno je sinoć “slučajno” objavio fotografiju novog “senika”. Slika je odmah povučena, ali to nije sprečilo masu da je preuzme.

Jutros smo dobili i prve zvanične fotografije Renoa.

O novom MPV modelu “renoa” baziranom na “meganu” za sada nema bitnih informacija. Jedno je sigurno – deliće mehaničku platformu (CFM) i motore, čija se snaga kreće između 90 i 205 “konja”.

Novina je to da je auto dobio vetrobran koji se sastoji iz tri staklena panela, kao kod “espasa”, odnosno bočne prozorčiće koji stvaraju utisak prostranosti i pobošljavaju preglednost.

auto magazin srbija renault scenic

Kad smo već kod preglednosti, na nju će dodatno uticati i povećanje odstojanja od tla, tako da će se u novom “seniku” sedeti više nego do sada.

Dizajn je zanimljiv i atraktivan, mada nas više asocira na povećan “kaptur”, nego na izduženu verziju “megana”, što je do sada bio slučaj u sve tri generacije.

Premijera se očekuje na Salonu automobila u Ženevi koji počinje za tačno sedam dana. Izvesno je da ćemo fabričke fotografije videti i ranije.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring