Auto magazin

Porsche iznenadio Waltera Röhrla za 74. rođendan

Porsche iznenadio Waltera Röhrla za 74. rođendan
18.05.2021.

Živa legenda relija, Walter Röhrl, ovih dana je dobio lepo iznenađenje za svoj 74. rođendan. Naime, Porsche je za tu priliku restaurirao 924 Carrera GTS, koji je vozio 1981. godine za Nemački reli šampionat.

Walter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTSAuto je zasnovan na 924 Carrera GTS specijalnoj homologaciji, od čega je 50 primeraka proizvedeno za Grupu 4. Porsche je tada napravio i devet prototipova, od kojih je peti pripao Walteru Röhrlu.

Walter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTSTokom procesa restauracije, vraćena je originalna crno-zlatna kombinacija i sponzorske nalepnice iz tog vremena. Obnovljen je sistem ubrizgavanja goriva, “pretresli” su originalne kočnice, kućište interkulera ali i KKK 26 turbo-punjač.

Walter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTSZadržano je originalno trkačko kvačilo, a nabavljene su i Prirelli gume dimenzija 255/55 R15 sa originalnom šarom. Naravno, pod haubom je i dalje originalni Volkswagen 2,0 turbo-benzinac oznake EA831.

Walter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTSTokom sezone 1981, Walter Röhrl je pobedio na četiri trke sa ovim automobilom, dok je u ukupnom šampionatu bio drugi. Zato i ne čudi što je ovo rođendansko iznenađenje bilo zaista specijalno za legendarnog relistu.

Walter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTSIzjavio je da, otkako je poslednji put ustao sa sedišta ovog Poršea, više nikada nije seo u njega. Ponovni susret i vožnja ovog automobila za njega je predstavljalo put kroz vreme i učinilo da se oseti 40 godina mlađim.

Walter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTSWalter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTSWalter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTSWalter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTSWalter-Rohrl-Porsche-924-Carrera-GTS

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android