Kako uništiti legendarni super-auto na samo 100 metara?!

Nesrećni "porše 959", jedan od samo 337 napravljenih, legenda asfalta, prevrnut je na krov i uništen u sred Ženeve! Kako je to moglo da se dogodi u državi sa striktnim ograničenjem brzine i bezbroj kamera?

Švajcarska je prepuna skupih i brzih automobila koje njihovi vlasnici bukvalno nemaju gde da voze. Zbog toga redovno odlaze u obližnju Italiju gde daju sebi oduška na auto-stradi, ali i na trkačkim stazama poput Monce.

U međuvremenu, malo adrenalina uspeju da pokupe, verovali ili ne, prilikom uključivanja na auto-put, kada puštaju motor do limitera u prvoj brzini, a potom odmah uskaču u najviši stepen prenosa kako ne bi zaradili kaznu. Ovo smo bezbroj puta imali prilike da vidimo vozeći se kroz Švajcarsku.

auto magazin www.magazinauto porsche 959 udes

Svoju dozu adrenalina pokušao je da iscedi i vlasnik legendarnog “959”. Međutim, ovaj put padala je kiša, a vozač očigledno nije bio u potpunosti na visini zadatka. “Porše”, kao “porše”, propeo se, naglo skrenuo sa pravca i zabio se u zaštitnu ogradu, nakon čega se prevrnuo. U sred gradskog auto-puta!

Popravka kevlarske školjke ovog “959” koštaće basnoslovno, ali mi smo sigurni da će se naći neko ko će biti spreman da ovu ponosnu legendu postavi na točkove i vrati je tamo gde pripada, na drum.

auto magazin www.magazinauto porsche 959 udes

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring