Predsednik Toyote, Akio Toyoda, pokazao ko je glavni u GR Yarisu

1

Akio Toyoda, predsednik Toyote, pravi je entuzijasta koji voli vožnju. Takođe je veoma vešt za volanom.

Toyoda ima dosta trkačkog iskustva i čak se takmičio na 24 sata Nirburgringa. Da nije bilo njega, automobili poput GR Yarisa, možda ne bi postojali i japanski proizvođač automobila ne bi bio toliko fokusiran na moto-sport kao što jeste.

Ranije ovog meseca, Toyoda je bio uključena u promotivni događaj u Tokiju gde je Toyota predstavila svoj novi WRC automobil i objavila kompletne planove za moto sport za 2022. kalendarsku godinu. Jari-Matti Latvala će biti šef tima Tojotinog WRC tima, uskočio je za volan novog GR Yaris Rally1 WRC automobila, izvodeći ozbiljno impresivnan drift u reli automobilu sa pogonom na sva četiri točka.

Ubrzo nakon toga, Toyoda se pridružio akciji, driftujući GR Yarisom. U jednom momentu, Toyoda se može videti kako maše rukom kroz prozor dok pravi krugove, pokazujući koliko ima kontrolu nad automobilom.

Akio Tojoda je predsednik Toyote od sredine 2009. godine. Poslednjih meseci je bio na udaru kritike nekih lobija da se odloži prelazak tržišta na električna vozila zbog svog uverenja da je pogon na vodonik budućnost.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring