Auto magazin

Prva slika unutrašnjosti nove Škode Superb

Prva slika unutrašnjosti nove Škode Superb
05.02.2015.
Najbolje iz Škode

Ovo je prva zvanična fotografija nove "škode superb" na kojoj se vidi unutrašnjost. Treća generacija, gledano od 2001. godine, samo što se nije pojavila

Ovo je prva zvanična fotografija nove “škode superb” na kojoj se vidi unutrašnjost. Treća generacija, gledano od 2001. godine, samo što se nije pojavila. Škoda je već pokazivala neke tizere, odnosno prve nagoveštaje ovog modela još pre nekoliko nedelja, ali ovo je prva prava fotografija.

Dizajn je odrađen u tipičnom Škodinom, odnosno VW stilu, sa dosta konzervativnosti ali i elegancije. Na fotografiji je enterijer najskuplje verzije sa oznakom “lorin i klement” (Laurin & Klement), koja uključuje svu moguću opremu, kožna sedišta i specijalnu braon boju.

Ovo je prilično neobična situacija, s obzirom da se “Lorin i klement” verzije Škodinih modela pojavljuju tek nakon predstavljanja standardnih varijanti.

Ono što se već zna o novom “superbu” je to da će imati za 80 milimetara duže međuosovinsko rastojanje, dok će ukupna dužina biti povećana za 20 milimetara. Uprkos povećanju dimenzija, masa vozila je smanjena za 75 kilograma.

auto magazin skoda superb interior unutrašnjost enterijer komandna tabla

Prtljažnik je do sada bio nešto po čemu je “superb” bio apsolutno superioran u odnosu na konkurente pa je tako i sada. Njegova zapremina je čak povećana na 625 litara. Na žalost, izbačen je specijalni mehanizam koji je omogućavao dvostruko otvaranje prtljažnih vrata. Razlog za to je njegova kompleksnost, povećanje mase ali i činjenica da su korisnici najviše koristili samo jednu varijantu otvaranja.

Potpuno otkrivanje novog “superba” koji je inače baziran na mehaničkoj platformi “pasata B8” se očekuje do kraja ovog meseca, s obzirom da će svetska premijera biti održana na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]