Prve fotografije redizajnirane Toyote Auris

Nakon skoro tri godine proizvodnje, Tojota je pripremila redizajn za jedan od svojih najprodavanijih modela - "auris". Premijera se očekuje za sedam dana u Ženevi a do tada ćemo morati da se zadovoljimo sa par informacija i fotografijama samo prednjeg dela.

Nakon skoro tri godine proizvodnje, Tojota je pripremila redizajn za jedan od svojih najprodavanijih modela – “auris”. Premijera se očekuje za sedam dana u Ženevi a do tada ćemo morati da se zadovoljimo sa par informacija i fotografijama samo prednjeg dela.

S obzirom da je 35 odsto svih “aurisa” prodatih u Evropi imalo hibridni pogon, Tojota je odlučila da nam prikaže prvo fotografije redizajniranog modela u verziji sa hibridnim pogonom.

Najveće izmene su na farovima i prednjoj masci, odnosno braniku. Farovi su sada zakošeniji a nadamo se da će dobiti i LED tehnologiju za glavna svetla, kao što je to slučaj kod konkurencije.

auto magazin toyota auris facelift

Fotografija zadnjeg dela nema, ali se očekuje da će i zadnja svetla biti blago izmenjena, ako ne njihov oblik, onda bar raspored svetlećih elemenata.

Ono što još možemo da primetimo na fotografijama su kamere iza unutrašnjeg retrovizora koje nam nagoveštavaju da će Tojota u “auris” ubaciti i sistem za automatsko kočenje u slučaju opasnosti od sudara.

Komandna tabla je takođe redizajnirana, sa neizmenjenim rasporedom komandi i tastera ali sa novim, većim multimedijalnim displejem koji je sa strane dobio tastere osetljive na dodir. Potpuno su nove komande i displej automatskog klima uređaja, koji na priloženim fotografijama ima samo jednu zonu.

auto magazin toyota auris facelift

Čuveni digitalni sat je zadržan ali je i on dobio novu poziciju. Osim blago redizajniranih ventilacionih otvora, nov je i panel na komandnoj tabli ispred suvozača koji je dobio štep na tapacirungu od eko kože duž cele ivice komandne table a ne samo po sredini, kao što je to do sada bio slučaj.

Uz redizajnirani “auris” na Tojotinom štandu Ženevskog sajma biće prikazan i redizajnirani “avensis”. Šuška se i da će “auris” dobiti krosover verziju krajem godine, koja će se razlikovati po nešto povišenoj karoseriji, “ofroud” plastičnim dodacima a možda će imati i pogon na sva četiri točka.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring