Predstavljen Volkswagen Passat Alltrack

Ofroud varijante limuzina srednje klase nisu nikakva novina. Uveliko ih eksploatiše ne samo VW grupacija, već Subaru, Opel, Pežo... Najnovija u nizu stiže iz Folksvagena - "pasat oltrek" (Passat Alltrack).

Ofroud varijante limuzina srednje klase nisu nikakva novina. Uveliko ih eksploatiše ne samo VW grupacija, već Subaru, Opel, Pežo… Najnovija u nizu stiže iz Folksvagena – “pasat oltrek” (Passat Alltrack).

auto magazin vw passat alltrack 2

Prilično smo iznenađeni izgledom ove ofroud verzije “pasata”. Auto je previše elegantan i konzervativan da bi mu se zakačili “lajfstajl-ofroud” epiteti koji imaju svoje poklonike u alpskim zemljama u kojima su ove karakteristike svakako neophodne.

auto magazin vw passat alltrack 1

U odnosu na klasičan “pasat varijant”, “oltrek” je povišen za, kako Folksvagen izuzetno precizno navodi, 27,5 milimetara. Naravno, “pasat” nije pravi terenac i prvenstveno je namenjen odlascima na skijanje, ljudima koji žive u zabačenijim predelima (što je kuća zabačenija, na Zapadu je to veća ekskluziva) i jednostavno, svima onima koji žive u brdovitim krajevima gde deca moraju da se voze u školu i pre nego što naiđe grtalica.

auto magazin vw passat alltrack 6

Suština svega je, naravno, “firmoušn” (4MOTION) pogon na sva četiri točka koji inače snagu raspoređuje uglavnom na prednje točkove a ukoliko se pokaže potreba, preko Haldeks spojnice obrtni moment se prosleđuje i na zadnje točkove.

auto magazin vw passat alltrack 4

Osnovni model u ovakvoj ofroud konfiguraciji pod haubom ima 1,4 TSI motor od 150 “konja” u benzinskoj, odnosno 2,0 TDI iste snage u dizel varijanti. Na raspolaganju su još 2,0 TSI od 220 KS, kao i 2,0 TDI, odnosno Bi-TDI od 190 i 240 “konja”. Premijera se očekuje, kao što pretpostavljate, za desetak dana u Ženevi.

auto magazin vw passat alltrack 5

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring