Škoda Octavia RS 230

Škoda ima dobru tradiciju da od vrlo popularne i rasprostranjene "oktavije" pravi sportsku varijantu za ljude koji žele da svoju porodicu upoznaju sa vrhunskim performansama. Sada, u ograničenoj seriji, dolazi ultimativni primerak, RS230

Škoda je već po tradiciji predstavila sportsku varijatu “oktavije” sa dvolitarskim turbo benzinskim motorom snage 220 KS. Ljubiteljima krilate strele, fabrika priprema ograničenu varijatu “RS230” sa pojačanim motorom iz “golfa GTI performance”.

Sa svojih 230 “konja”, 10 više u odnosu na standardnu verziju, performanse su malo poboljšane (desetinka u ubrzanju, nekoliko kilometara više maksimalne brzine), ali ono što je bitnije je da je motor mnogo opušteniji, lakše se vrti i lepše oslobađa snagu.

Za razliku od “golfa GTI performance” koji ima mehanički samoblokirajući diferencijal, koji se vrlo neutralno i prirodno uklapa u šasiju, “škoda oktavija RS 230” ima elektronsku varijantu, koja proklizavanje pogonskih točkova kontroliše korišćenjem kočnica.

Ako je ova “oktavija” iole dobra kao brilijantni “golf GTI”, a jeste jer dele mehaničku platformu i mehaniku, savetujemo vam da stanete u red pred neki od salona Autočačka, jer će se ova ograničena serija “oktavija” prodati vrlo brzo.

auto magazin skoda octavia RS 230 aca 2

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring