Prvi Škodin hibrid: Škoda Vision RS

Škoda je za Salon automobila u Parizu pripremila nekoliko premijera. Među njima je i prvi model sa hibridnim pogonom u gami - Vision RS

Škoda polako ali sigurno uvodi elektrifikaciju svojih modela. Na Salonu automobila u Parizu koji počinje sledeće nedelje, biće prikazan koncept automobil pod nazivom Škoda Vision RS.

Iako je reč o prototipu, dosta tehničkih ali i dizajnerskih elemenata biće iskorišćeno za budući model, po svoj prilici C segmenta.

Biće to neka vrsta zamene za Octaviju, moguće čak i dopuna, kao poseban model koji će se uporedo prodavati, baš kao što je to slučaj sa Škodom Rapid i Rapid Spaceback.

VISION_RS_sketch_interior_01

Sve u svemu, suština je u hibridnim komponentama, koje čini 1,5 TSI motor sa 150 konja, kao i elektro-motor od 102 konjske snage.

Škoda tvrdi da je ukupna snaga sistema 245 konja, što omogućava ubrzanje do stotke za 7,1 sekundu. Osim toga, emisija ugljen-dioksida je svega 33 grama po kilometru.

Inače, Vision RS je plug-in hibryd, koji samo na struju može da pređe oko 70 kilometara. Za punjenje litijum-jonske baterije od 13 kilovat-časova potrebno je dva i po sata.

VISION_RS_sketch_exterior_02

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring