Svetska ekskluziva u Beogradu: BMW X5, Serija 8 i X4

Srbija je imala čast da pre svih uživo vidi potpuno novi BMW X5, koji tek treba da bude premijerno prikazan sledeće nedelje, ali i potpuno novu Seriju 8

Delta Motors je juče priredila ogromno iznenađenje za novinare i poštovaoce brenda BMW. U Golf klubu na Adi Ciganliji ekskluzivno su prikaza tri vruća modela.

auto magazin srbija 2019 bmw x5

Najveću atrakciju svakako je predstavljao potpuno novi BMW X5, koji je u Beogradu prikazan pre zvanične svetske premijere koja će se održati sledeće nedelje u Parizu.

auto magazin srbija 2019 bmw x5

Imali smo mogućnost da auto uživo vidimo ali i opipamo, kao i da isprobamo sve mogućnosti, doduše, bez vožnje.

Osim impozantnog izgleda i fantastičnih materijala u kabini, pažnju nam je privuklo električno otvaranje prtljažnika, čija se vrata sastoje iz dva dela.

auto magazin srbija 2019 bmw x5

Sada se elektro-putem otvara i donji deo vrata po želji i potrebi, naravno, uz zamahivanje nogom ispod branika.

Interesantno je i to što su se inženjeri BMW-a potrudili da elektrifikuju čak i zadnju policu.

auto magazin srbija 2019 bmw x5

Naime, osim što se urola na struju, isto tako električnim putem se posle uvlačenja spušta u samo dno prtljažnika, neposredno iza naslona zadnjih sedišta, uz simpatično zatvaranje podnog poklopca.

auto magazin srbija 2019 bmw x5

Dakle, sve što treba da uradite je da pritisnete dugme. Inače, auto nismo mogli da fotografišemo iz razloga što je reč o prototipu, a BMW ne želi da eventualna nesavršenost izađe u javnost.

IMG_1434

Uz novi X5 prikazana je i takođe potpuno nova Serija 8. Moćni kupe je baziran na mehanici Serije 7, sa kojom deli motore ali uz mnogo više sportskog karaktera.

IMG_1362

Uz njega, prikazan je i dalje moćni BMW 850 CSi. Posle par decenija i dalje izaziva ogromno poštovanje i pokazuje koliko je BMW dominantan na tržištu velikih kupea.

IMG_1444

Uz svu tu ekskluzivu takođe premijerno je prikazan novi X4. Zamišljen kao kupe varijanta BMW-a X3, X4 po svojim proporcijama je gotovo identičan velikom X6.

IMG_1416

Više o ovom automobilu moći ćete da pročitate u oktobarskom izdanju Auto magazina, koje će se na kioscima pojaviti sredinom meseca.

IMG_1407

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring